Logo

Klopeiner See – Südkärnten – Lavanttal

Een mild klimaat, zuidelijke charme, de warmste meren van Europa - met water zo schoon dat je het kunt drinken - en een betoverende natuur die je uitnodigt tot leuke buitenactiviteiten. Dat is zomervakantie in de regio Klopeiner See, Südkärnten en Lavanttal.

Klopeiner See-Südkärnten

Met 7 heldere meren en water dat niet onderdoet voor drinkwater, staat waterpret hier tijdens je vakantie voorop. Je kunt suppen, duiken, dobberen, waterfietsen, zwemmen, kanoën, glijden en zelfs complete workouts doen. Ook wandelaars halen hier hun hart op. Met wel 1.200 km aan wandelpaden is de keuze hier enorm. Overal waar je kijkt zie je bergen. Tip: ga eens op pad met een gids in de Karawanken. Niet voor niets draagt het gebied sinds 2015 de titel 'Unesco Global Geopark'.

Ga je graag mountainbiken? Mooi; de keuze is hier enorm. Denk aan een rondje om het meer, enkele etappes van de grote Karinthische merenronde, de 'Bleiburger Kunstradweg', de 'Völkermarkter Kulturradweg', een e-bike-tocht naar het zonnige Diex of fiets een deel van de beroemde Drauradweg. Voor elke fietser en conditie is hier een route te vinden. Meer een liefhebber van een technisch parcours? In het legendarische MTB ZONE Bikepark Petzen vind je trails op allerlei niveaus. Met als toproute de meervoudig onderscheiden, bijna 12 km lange Flow Country trail.

 Ontdek Klopeiner See-Südkärnten

Lavanttal

Het Lavanttal, tussen de Koralm en Saualpe, is een van de mooiste dalen van zuidelijk Oostenrijk. Tot een hoogte van 2.100 meter vind je hier meer dan 1.000 km gemarkeerde, kindvriendelijke wandelroutes. Dat worden geheid prachtige vakantieherinneringen voor de hele familie. Tip: ga eens op pad op de Saualpe. De routes zijn niet te uitdagend en eenmaal boven ligt Karinthië letterlijk aan je voeten. Het uitzicht is er adembenemend. Fietsliefhebbers kunnen in het Lavanttal kiezen voor de Lavantradweg of de Drauradweg. Of ga erop uit op de mountainbike. Er wachten maar liefst 450 km aan gemarkeerde MTB-routes. 

Wat het Lavanttal ook bijzonder maakt, is de lange traditie van de fruitteelt. De appelmost, appelsap en brandewijn moet je proeven! Dat kan bijvoorbeeld tijdens de 'open deur dagen,  wanneer je bij veel restaurants en producenten kunt proeven of een culinaire workshop kunt volgen.

 Ontdek het Lavanttal

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Informatie & contact

Region Klopeiner See - Südkärnten - Lavanttal
Schulstraße 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See

+43 4239 2222
info@suedkaernten.at   
www.suedkaernten.at