Logo

Regio Klopeiner See – Zuid-Karinthië – Lavanttal

Een mild klimaat, zuidelijke flair, de warmste meren van Europa met drinkwaterkwaliteit en een schilderachtige natuur die uitnodigt tot leuke activiteiten.

Klopeiner See – Zuid-Karinthië

De zeven meren (het water is van drinkwaterkwaliteit) bieden nogal wat waterpret: van suppen, duiken, waterfietsen, zwemmen, springen, glijden tot en met complete workouts. Ook wandelaars kunnen hun hart ophalen in de regio Klopeiner See-Zuid-Karinthië: het wandelpadennetwerk beslaat zo'n 1.200 kilometer op een hoogte van 440 tot 2.139 meter, begrensd door de Saualpe in het noorden en de majestueuze Karawanken in het zuiden. Tip: sinds 2015 draagt het gebied rond de Karawanken in het zuiden van Karinthië de titel ‘Unesco Global Geopark’. Je kunt hier kiezen uit tal van interessante, georganiseerde tochten.

Mountainbikers hebben hier keuze te over. De diverse rondes om de meren, de ‘Bleiburger Kunstradweg’, de ‘Völkermarkter Kulturradweg’, de etappes van de grote Karinthische merenronde, de Drauradweg en de e-bike-tocht naar het zonnige Diex en de indrukwekkende vestingkerk van de ruig-romantische Saualpe: er is hier voor elke conditie wat wils. Het legendarische MTB ZONE Bikepark Petzen biedt trails van verschillende niveau’s. De topper is de meervoudig onderscheiden en bijna 12 km lange Flow Country trail, die de Petzen afslingert.
 Ontdek Klopeiner See – Zuid-Karinthië

Lavanttal

Het Lavanttal, tussen de Koralm en Saualpe, is een van de mooiste dalen van zuidelijk Oostenrijk. De ruim 1.000 kilometer bewegwijzerde, kindvriendelijke wandelroutes tot een hoogte van 2.100 meter zorgen voor onvergetelijke vakantieherinneringen bij groot en klein. Tip: op de Saualpe met zijn vriendelijke bergtoppen en adembenemende uitzicht ligt Karinthië letterlijk aan je voeten. Je kunt kiezen voor de fietsen de Lavantradweg en Drauradweg nemen of spring op de mountainbike en ontdek de 450 kilometer bewegwijzerde MTB-routes. 

In het Lavanttal heeft de fruitteelt een lange traditie: de appelmost, appelsap en brandewijnen zijn er van uitstekende kwaliteit. Tijdens de ‘open deur dagen’ kun je op bezoek, proeven en workshops volgen bij veel verschillende culinaire instellingen en producenten. Meer over Slow Food Travel in het Lavanttal:
 Ontdek het Lavanttal

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Region Klopeiner See - Südkärnten - Lavanttal
KSL Tourismus Marketing GmbH
Schulstraße 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See

+43 4239 2222
info@suedkaernten.at   
www.suedkaernten.at