Skitochtenparel Karinthiƫ

Verken de ongerepte natuur hier eens op toerskiā€™s! Rugzak, stijgvellen en toerbindingen vormen de basisuitrusting voor een uitstapje naar het skitochtenparadijs van KarinthiĆ«.

Nu online te boeken: de Nockberge-trail in Karinthiƫ

De Nockberge-trail loopt in vier dagetappes door de Nockberge en verbindt daarmee de Karinthische skigebieden Katschberg, Innerkrems, Turracher Hƶhe, Falkertsee en Bad Kleinkirchheim. Genieten en loslaten; dat is het motto van deze meerdaagse toerskitocht door de prachtige, rustige natuur van de Karinthische Nockberge. Overdag draait alles om actie, buiten zijn en avonturen beleven in de ongerepte natuur van dit biosferenpark. En ā€™s avonds? Dat is het tijd voor ontspanning in de heerlijke (wellness)hotels met saunaā€™s en een smakelijk diner. Tijdens de trail staan ontspannen skidagen en verwennerij in de hotels voorop. Informatie- en boekingscentrum

De natuur- en wellness-toerskitocht in de Karinthische Nockberge is de eerste Oostenrijkse trail voor toerskiƫrs die online geboekt kan worden. Het reserveringsportaal van de trail biedt keuzemogelijkheden genoeg en heel veel services. Je begint waar, wanneer en hoelang jij het zelf wilt, op een manier die jou het beste uitkomt. De Nockberge-trail heeft geselecteerde accommodaties, een handige bagage- en shuttle-dienst en een hotline. Hiermee wordt de meerdaagse toerskitocht in de Nockberge een zorgeloze outdoor-beleving, die door een deskundig informatie- en boekingscentrum individueel georganiseerd en begeleid wordt.

Skitochten in de Nockberge region

Skitochten in de Hohe Tauern - de nationale-park-regio in Karinthiƫ

(Grossglockner/Heiligenblut, Mƶlltaler Gletscher, Ankogel)

Wanneer laat in de herfst de eerste sneeuw de hellingen wit kleurt, voel je in de Hohe Tauern een ongekende stilte die tegenwoordig zeldzaam is. Een rust die blijft tot minstens diep in het voorjaar. Wil je niet met de gondel omhoog, ga dan op toerskiā€™s op eigen spierkracht naar de top. Ver van de drukte van de pistes ontdek je hier in de oostelijke Alpen een schitterende, witte wereld. 

Skitochten in de Hohe Tauern - de nationale-park-regio in Karinthiƫ

Skitochten in de natuurarena van Karinthiƫ

Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Afdalingen door de ongerepte natuur ā€“ de natuurarena van KarinthiĆ« zorgt voor een nieuwe dimensie voor toerskiĆ«rs! In het Lesachtal, ver van de massaā€™s, is het nog allemaal puur natuur. 

Skitochten in de natuurarena van Karinthiƫ

Kuitenbijters

Het voormalige skigebied Dobratsch is nog zoā€™n toerski-paradijs. Beginners kunnen de top het beste eerst vanaf de Rosstratte benaderen. Voor de 430 hoogtemeters heb je ongeveer een uur nodig. Gevorderden beginnen al in Heiligengeist en klimmen dan met stijgvellen onder hun ski's langs de voormalige skipiste omhoog. Een schitterende tocht die gegarandeerd lawinevrij is. Voor de klim is behoorlijk wat beenkracht nodig, want om boven te komen moet je eerst 1.180 hoogtemeters bedwingen. Trouwens: in het Heidialm Skipark op de Falkert gaat in november het eerste Karinthische skitochten-oefenpad open.

Ā©TV Falkert
Skitouren-Lehrpfad am Falkert

Falkert

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Falkert

Falkert

Arnoldstein Marktgemeinde
Arnoldstein Skitour aufs DreilƤndereck

DreilƤndereck

Anatol; Familienregion Lieser-/Maltatal
Skitour am Stubeck im Lieser-/Maltatal

Stubeck

Region Villach
Wintergenuss am Dobratsch in der Region Villach

Dobratsch

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

Het weer vandaag, 05. October 2023