Toerskiën in Karinthië

Verken de ongerepte natuur hier eens op toerski’s! Rugzak, stijgvellen en toerbindingen vormen de basisuitrusting voor een uitstapje naar het toerskitochtenparadijs van Karinthië.

De eerste online te boeken toerskitocht van Oostenrijk: de Nockberge-trail in Karinthië

De Nockberge-trail loopt in vier dagetappes door de Nockberge en verbindt daarmee de Karinthische skigebieden Katschberg, Innerkrems, Turracher Höhe, Falkertsee en Bad Kleinkirchheim. Genieten en loslaten; dat is het motto van deze meerdaagse toerskitocht door de prachtige, rustige natuur van de Karinthische Nockberge. Overdag draait alles om actie, buiten zijn en avonturen beleven in de ongerepte natuur van dit biosferenpark. En ’s avonds? Dat is het tijd voor ontspanning in de heerlijke (wellness)hotels met sauna’s en een smakelijk diner. Tijdens de trail staan ontspannen skidagen en verwennerij in de hotels voorop. Informatie- en boekingscentrum

De natuur- en wellness-toerskitocht in de Karinthische Nockberge is de eerste Oostenrijkse trail voor toerskiërs die online geboekt kan worden. Het reserveringsportaal van de trail biedt keuzemogelijkheden genoeg en heel veel services. Je begint waar, wanneer en hoelang jij het zelf wilt, op een manier die jou het beste uitkomt. De Nockberge-trail heeft geselecteerde accommodaties, een handige bagage- en shuttle-dienst en een hotline. Hiermee wordt de meerdaagse toerskitocht in de Nockberge een zorgeloze outdoor-beleving, die door een deskundig informatie- en boekingscentrum individueel georganiseerd en begeleid wordt.

Toerskiën in de Nockbergen

Toerskitochten in de Hohe Tauern, de nationale-park-regio in Karinthië

Wanneer laat in de herfst de eerste sneeuw de hellingen wit kleurt, voel je in de Hohe Tauern een ongekende stilte die tegenwoordig zeldzaam is. Een rust die blijft tot minstens diep in het voorjaar. Wil je niet met de gondel omhoog, ga dan op toerski’s op eigen spierkracht naar de top. Ver van de drukte van de pistes ontdek je hier in de oostelijke Alpen rondom de Grossglockner, Mölltaler gletsjer en Ankogel een schitterende, witte wereld. 

Toerskiën in de Hohe Tauern

Toerskitochten in de 'natuurarena' van Karinthië

Afdalingen door de ongerepte natuur: de 'natuurarena' van Karinthië rondom Nassfeld-Pressegger See, het Lesachtal de de Weissensee zorgt voor een nieuwe dimensie voor toerskiërs! In het Lesachtal, ver van de massa’s, is het nog allemaal puur natuur. 

Toerskiën in de 'natuurarena'

Toerskitochten op de Dobratsch

Het voormalige skigebied Dobratsch is nog zo’n toerski-paradijs. Beginners kunnen de top het beste eerst vanaf de Rosstratte benaderen. Voor de 430 hoogtemeters heb je ongeveer een uur nodig. Gevorderden beginnen al in Heiligengeist en klimmen dan met stijgvellen onder hun ski's langs de voormalige skipiste omhoog. Een schitterende tocht die gegarandeerd lawinevrij is. Voor de klim is behoorlijk wat beenkracht nodig, want om boven te komen moet je eerst 1.180 hoogtemeters bedwingen. Trouwens: in het Heidialm Skipark op de Falkert gaat in november het eerste Karinthische toerski-oefenpad open.

Toerskiën op de Dobratsch
©TV Falkert
Skitouren-Lehrpfad am Falkert

Falkert

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Falkert

Falkert

Arnoldstein Marktgemeinde
Arnoldstein Skitour aufs Dreiländereck

Dreiländereck

Anatol; Familienregion Lieser-/Maltatal
Skitour am Stubeck im Lieser-/Maltatal

Stubeck

Region Villach
Wintergenuss am Dobratsch in der Region Villach

Dobratsch

Links

De mooiste toerskitochten en freerideroutes vind je op touren.kaernten.at.

Het weer vandaag, 20. May 2024