Skitochtenland Karinthië

De ongerepte natuur in en op de ski's het open gebied verkennen... Rugzak, stijgvellen en toerbindingen vormen de basisuitrusting voor ons uitstapje naar de skitochtenparadijzen van Karinthië.

Oostenrijks eerste online te boeken toerskitocht: de Nockberge-trail in Karinthië

De Nockberge-trail loopt in vier dagetappes door de Nockberge en verbindt daarmee de Karinthische skigebieden Katschberg, Innerkrems, Turracher Höhe, Falkertsee en Bad Kleinkirchheim. Genieten en je-lekker-voelen is het motto van de meerdaagse toerskitocht via de Nockberge-trail. Heerlijk rustige skitochten in het winterse landschap van de Karinthische Nockberge en alle comfort van de hotels en wellness-hotels. Overdag staan lichamelijke inspanning en indrukwekkende avonturen in de ongerepte natuur van het biosferenpark centraal. 's Avonds geniet iedereen in de betreffende etappeplaatsen van ontspannen wellness en een smakelijk diner. De nieuwe trail richt zich op toerskiërs die van genieten houden. Het comfort van de hotels onderweg staat voorop en de sportieve inspanning moet vooral plezierig zijn. Elke dag gaat iedereen dan ook eerst comfortabel met de skilift naar boven.

Informatie- en boekingscentrum
De natuur- en wellness-toerskitocht in de Karinthische Nockberge is de eerste Oostenrijkse trail voor toerskiërs die online geboekt kan worden! Het reserveringsportal van de trail biedt onbeperkte keuzemogelijkheden en heel veel services. U begint WANNEER u wilt, WAAR u wilt, MET WIE u wilt en vooral HOE u het wilt! De Nockberge-trail heeft geselecteerde accommodaties, een handige bagage- en shuttle-dienst en een hotline. Hiermee wordt de meerdaagse toerskitocht in de Nockberge een zorgeloze outdoor-beleving die door een deskundig informatie- en boekingscentrum individueel georganiseerd en begeleid wordt.

Skitochten in de Nockberge region

Skitochten in de Hohe Tauern - de nationale-park-regio in Karinthië

(Grossglockner/Heiligenblut, Mölltaler Gletscher, Ankogel)

Wanneer de eerste sneeuw laat in de herfst de berghellingen wit kleurt, worden de Hohe Tauern overgenomen door een stilte die ongewoon is voor deze moderne hectische tijd, en die hier tot diep in het voorjaar blijft heersen. Wie dan niet per kabelbaan, maar op eigen spierkracht ver van de drukte van de pistes de toppen beklimt, ontdekt een schitterende, natuurlijke wonderwereld – het verborgen skitochtenparadijs van de oostelijke Alpen!

Skitochten in de Hohe Tauern - de nationale-park-regio in Karinthië

Skitochten in de natuurarena van Karinthië

Nassfeld/Pressegger See - Lesachtal - Weissensee

Afdalingen door de pure natuur – de natuurarena van Karinthië opent een nieuwe dimensie voor toerskiërs! Want ver van de massa's vindt u in het Lesachtal de meest ongerepte landschappen.

Skitochten in de natuurarena van Karinthië

Alleen voor sterke kuiten

Het voormalige skigebied Dobratsch is een paradijs voor toerskiërs. Beginners kunnen de top het best eerst vanaf de Rosstratte benaderen. Voor de 430 hoogtemeters is ongeveer een uur nodig. Gevorderden beginnen al in Heiligengeist en klimmen dan met stijgvellen onder hun ski's langs de oude skipiste omhoog. Een schitterende skitocht, en gegarandeerd zonder lawines. Daarvoor is in elk geval behoorlijk wat beenkracht nodig, want de 1180 hoogtemeters tot aan de top moeten wel eerst bedwongen worden. Trouwens: in het Heidialm Skipark op de Falkert gaat in november het 1e Karinthische skitochten-oefenpad open.

©TV Falkert
Skitouren-Lehrpfad am Falkert

Falkert

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Falkert

Falkert

Arnoldstein Marktgemeinde
Arnoldstein Skitour aufs Dreiländereck

Dreiländereck

Anatol; Familienregion Lieser-/Maltatal
Skitour am Stubeck im Lieser-/Maltatal

Stubeck

Region Villach
Wintergenuss am Dobratsch in der Region Villach

Dobratsch

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

Het weer vandaag, 30. maart 2023