Magische momenten

De natuur van Karinthië lijkt wel gemaakt voor de zomer. Zodra de natuur haar mooiste kleuren laat zien, het kristalheldere water van de Karinthische meren in het zonnetje fonkelt en de tafel vol staat met allerlei lekkere dingen is Karinthië op haar mooist.
De koeien staan vrolijk te grazen op de uitgestrekte almen en iets verderop wordt hun melk verwekt tot een heerlijke bergkaas. Geniet van zwoele avonden aan het water, terwijl de zon haar laatste stralen van die dag uitstrooit. Het is zomer in Karinthië. Tijd voor eindeloos veel magische momenten in de prachtige natuur.

Het aan de zuidzijde van de Alpen gelegen Karinthië is helemaal klaar voor de zomer. De 20 te boeken 'magische momenten' in twaalf beschermde natuurgebieden laten u, met een deskundige, locale gids alles over de natuur en de omgeving zien. Hier voelt u zich weer onderdeel van de natuur. De afwisselende wandelingen, wildobservaties, het vele water van Karinthië en de uitstekende Alpen-Adria-keuken zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Alle activiteiten worden georganiseerd met speciale aandacht en zorg voor de gevoelige fauna en flora en zijn gecertificeerd door een speciale commissie. Immers de symbiose tussen mens en natuur staat centraal hier in Karinthië. Hieronder vindt u drie ‘magische momenten’:

 

 

'KulTourpicknick' in het historische Nötsch in het Gailtal

Het plaatsje Nötsch, onderaan de Dobratsch in het Untere Gailtal, heeft een nogal opmerkelijk verleden. De locatie, zo aan de voet van het machtige gebergte, het feit dat men hier tweetalig is en de ligging in de grensstreek met Slovenië én Italië heeft altijd al innovatieve en cultureel actieve mensen aangetrokken. Het plaatsje ligt niet ver van natuurpark Dobratsch met de zogenaamde 'Schütt', een veelzijdig natuurgebied dat in de 13e eeuw ontstond door een enorme bergverschuiving. Cultuur en ambachten staan hier al eeuwenlang centraal en vormen het uitgangspunt voor de 'KulTourpicknick'.

Wiegele, de traditionele bakker en eigenaar van de oudste molen in het Gailtal, nodigt u uit voor een bezoekje en proeverij van zijn overheerlijke producten. Met een rugzak vol lekkers wandelt u daarna naar Schloss Wasserleonburg, schilderachtig gelegen op een zonnige hoogvlakte boven Nötsch. Terwijl de gids vertelt over de bewogen geschiedenis van het kasteel, geniet u er van het uitzicht en de meegebrachte specialiteiten. Terug in het dorp staan er nog twee hoogtepunten op het programma. In museum 'Alte Schmiede' draait het om de duizenden jaren oude geschiedenis van het metaal en over de oudste Keltische vondsten van de oostelijke Alpen. De kers op de taart is het museum van de 'Nötscher Kreis' met werken van Sebastian Isepp, Anton Kolig, Franz Wiegele en Anton Mahringer, vier van Oostenrijks belangrijkste beeldende kunstenaars van de 20e eeuw.  

Wandelen en baden in biosferenpark Nockberge

Tourismusregion Nockberge
Magische Momente Sommer, Karlbad, Nockberge

Karlbad

Karlbad

Sigi Leitner; Kärnten Werbung
Karlbad

© Kärnten Werbung
Nockalmstrasse

Nockalmstrasse

Nockalmstrasse

De Nockberge, midden in de Gurktaler Alpen in hartje Karinthië, zijn prachtig om te zien. Hun zachte ronde vorm, in de volksmond ook wel 'Nocken' genoemd, karakteriseren de horizon en lenen zijn perfect voor allerlei wandelingen. De Nockalmstraße, een van de mooiste en meest gevarieerde Alpenwegen, loopt door biosferenpark Nockberge. Op het hoogste punt, de Eisentalhöhe, start een  wandeling met de ranger van het biosferenpark. Vergezeld door het fluiten van de bergmarmotten, die hier veel voorkome,n vertelt hij over de geologische bijzonderheden van de 'Nocken' en hun unieke bewoners.

Na het bedwingen van de top loopt de wandeling naar beneden, naar het schilderachtig gelegen Karlbad. Dit bad, uit de 17e eeuw, is het oudste boerenbad van Oostenrijk. Ontspannen baden in de traditionele houten kuipen: gloeiende stenen verwarmen het geneeskrachtige water tot een temperatuur van 40°C. Ouderwetse boerenwellness: geniet van het aangenaam warme, ijzer- en zwavelhoudende, geneeskrachtige water én het geluid van de koebellen op de achtergrond. Na deze uitgebreide wellness-sessie worden er in het unieke gebouw, dat nog steeds niet over elektriciteit beschikt, zelfgemaakte Karinthische kaasnoedels geserveerd.

Een dagje ongerepte natuur rond Bad Kleinkirchheim

Franz Gerdl
Wolitzenalm, Biosphärenpark Nockberge

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Franz Gerdl; Kärnten Werbung
Naturerlebnis Kärnten Bad Kleinkirchheim Sommer 2012

Biosphärenpark Nockberge
Magische Momente Sommer, Bad Kleinkirchheim Survival Tour

De survivaltocht met 'Natur-Aktiv-Guide' Elias Umundum in de regio Bad Kleinkirchheim is een aanrader voor avonturiers. Ver buiten de bewoonde wereld worden de survivalvaardigheden en voeling met de natuur van de deelnemers getest. Er wordt een eigen basiskamp gebouwd en ook de benodigdheden voor de 'jacht' worden gemaakt van natuurlijke materialen. De vissen voor het diner moeten zelf worden gevangen en bereid boven het kampvuur. Om daarna optimaal te genieten van de laatste stralen avondzon. Wat is het een heerlijk gevoel om deel uit te maken van de natuur! 

Meer 'magische momenten', tussen mei tot eind september 2019 te boeken, vindt u hier.

De 'magische momenten' zijn dé manier om de bijzondere natuur van Karinthë te ontdekken. De gediplomeerde 'Natur-Aktiv-Guides' kunnen ook worden geboekt voor uw eigen, individuele wandelingen. De guides geven op www.guides.kaernten.at hun tips, ideeën en favoriete tochten.

Het weer vandaag, 09. December 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy