Karinthische meren-route

Zin in een mooie tocht? Fiets door het zonnige zuiden van Oostenrijk, langs de blauwe en turkooize meren en de prachtige heuvels en bergen aan de grens met Italië en Slovenië. Met zo min mogelijk bagage. Afhankelijk van de tijd en conditie die u heeft kan de 350 kilometer lange, afwisselende route in een willekeurig aantal etappes worden gereden. De gehele tocht duurt ruim gerekend ongeveer een week. Ruim gerekend, zodat er onderweg genoeg tijd is om te genieten van de meren, de natuur en de bijzondere dingen die langs komen.

  • Karinthië is een uniek aanbod rijker en biedt de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk het omvangrijkste, interregionale huurfietssysteem aan. De firma Papin en de Karinthische toeristische regio's hebben gezamelijk 50 verhuurstations in de hele regio gerealiseerd.
    Kärnten rent e bike

    Paco Wrolich Rad Profi Kaernten Werbung
    Paco Wrolich Kaernten Werbung
    " Paco Wrolich, Ex-Radprofi

Villach, stad aan de Drau, is een goed startpunt voor de meerdaagse 8-vormige tocht. Villach ligt heel centraal in Karinthië en is heel gemakkelijk per auto of trein te bereiken. De route loopt voornamelijk over goed bewegwijzerde paden en omvat de mooiste stukken van de Ciclovia Alpe-Adria-Radweg en de Drauradweg. Dankzij het milde klimaat aan de zuidzijde van de Alpen kan de 'Kärnten Seen-Schleife', de Karinthische meren-route, van ongeveer april tot oktober gefietst worden.

Bestemmingen van fietsetappes

Vind hier je favoriete fietsroute

Parcours en aanbiedingen