Gezinsgeluk in winterparadijs Karinthië

De geluksformule van het winterse Karinthië is simpel: de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk doet namelijk winterdromen uitkomen. Op de brede, prima geprepareerde pistes krijgen de toekomstige skikampioenen het skiën spelenderwijs onder de knie. En buiten de pistes is het tijd voor spannende rodelavonturen, interessante uitstapjes en winter-wellness voor heerlijke ontspanning. Wanneer er dikke sneeuwvlokken uit de lucht vallen die Karinthië in een witte pracht hullen, zorgt het Zuiden voor onvergetelijke wintermomenten voor groot en klein. Van de volgende tips worden kinderen blij:

1. Leer skiën met Heidi en Peter

Region Nockberge_Heidi im Skigebiet

Heidi Alm

Het 'Heidi Alm Bergresort' op de Falkert is een tip van insiders voor gezinnen. Dankzij de figuren uit de kinderserie Heidi, leren de kinderen op speelse wijze skiën. Kinderhotels, kinderskischool, Heidi Alm Skipark – hier staan de wensen van de kleintjes centraal. De jonge wintersportertjes kunnen rekenen op brede en veilige pistes en worden uitstekend begeleid door ervaren skileraren.

2. Veel winterpret op de Katschberg

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Spass mit dem Schneemann am Katschberg

Franz Gerdl
Familienskigenuss am Katschberg

Katschberg

Gezinsregio Katschberg vervult de wensen van alle gezinsleden: terwijl de ouders heerlijk skiën op de 70 kilometer perfect geprepareerde pistes, die voor 100 procent besneeuwd kunnen worden, hebben de kinderen het naar hun zin in 'Katschi’s Kinderwelt': een eigen kinderpiste met grappige en levensgrote figuren en verwarmde ruimtes voor de pauzes. Geen zin om met die zware ski’s naar de piste te lopen? Dan laat u zich gewoon met paard en wagen bij uw hotel ophalen.

3. Verrassend eenvoudig

Op het Nassfeld heeft elke piste een verrassing in petto. Vooral voor jongeren. Door de adembenemende fun-park-area's en uitdagende buckelpistes is verveling ver te zoeken. Op de speed- en 'Ski Movie'-parcoursen kan iedereen zijn grenzen ontdekken. En dankzij gratis Wi-Fi in het hele skigebied weten de thuisblijvers ook meteen hoe leuk het hier in de bergen aan de grens met Italië is. 

Met de 30 moderne kabelbanen staat iedereen heel snel in een paradijs met 110 kilometer piste. 'The Snake' is een hele bijzondere piste: via waves, jumps en steep curves zoeven ze hier over een lengte van 700 meter door een idyllisch stuk bos.

4. De Nocky Flitzer 'flitst' ook 's winters

13 scherpe bochten, 15 golvende stukken en 3 rondjes: de Nocky Flitzer, de spectaculaire Alpen-achtbaan op de Turracher Höhe, zorgt voor veel avontuur. Over een lengte van 1.600 meter suizen ze hier richting dal. Ook 's winters! Oma en opa kunnen trouwens ook genieten van dit winterse avontuur, want de gondelbaan brengt groot en klein tot vlak bij het begin van de achtbaan. Daarnaast heeft skigebied Turracher Höhe het beste Fun-Mountain-aanbod van Oostenrijk met kidsslope, snowpark, funslope, funcross en family-line. Gaaf voor jongeren! 

5. Gezinsskigebied en thermenparadijs Bad Kleinkirchheim

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Bad Kleinkirchheim Rodelspass

Kärnten Werbung_Johannes Puch
BKK_Thermal Roemerbad Ski und Therme

Therme Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim maakt indruk met zijn brede pistes: gezinnen kunnen rekenen op ruim 100 kilometer prima geprepareerde pistes en met de 24 liften is iedereen snel boven. Na het plezier op de pistes zorgen de twee thermen voor ontspanning: de alpine wellness-tempel 'Thermal Römerbad' heeft een oppervlakte van 12.000 m2 en 13 themasauna's. De in september 2017 heropende 'Familientherme St. Kathrein' heeft het grootste wateroppervlak van alle Karinthische thermen. Een absoluut hoogtepunt voor de kids is de 86 meter lange indoor-glijbaan - de langste in heel Karinthië. 

6. Het sprookjesachtige 'Naturpark Dobratsch'

Onder het motto 'Dobratsch – unplugged' worden er in Naturpark Dobratsch o.a. een avondwandeltocht zonder verlichting naar de Hundsmarhof georganiseerd. Er mogen wel historische lampen mee, en rond het knetterende kampvuur worden spannende verhalen uit lang vervlogen tijden verteld. Er zijn in het ongerepte winterlandschap van Karinthië veel onvergetelijke 'magische momenten' te beleven. De 'Natur-Aktiv'-programma's kunnen op www.kaernten.at/erlebnisse worden geboekt. 

7. Alles met één kaart – ook 's winters

De 'Winter Kärnten Card' biedt gratis toegang bij heel veel bezeinswaardigheden. Geniet bijvoorbeeld van het adembenemende Karinthische winterlandschap vanaf de Pyramidenkogel, ontspan in een therme of maak een sneeuwschoenwandeltocht. Bekende uitstapjes, zoals naar 'Reptilienzoo Happ', Heidi Schneealm Falkert en enkele musea, maken het geweldige aanbod compleet. Meer informatie: www.kaerntencard.at

 

Nassfeld Familienspass
EdwardGroeger_KaerntenWerbung

Budgettips voor gezinnen in de Karinthische skigebieden

Nassfeld Ski surprise - kids tot 10 jaar skiën gratis! – 10-12 tot 24-12-2022, 7-1-2023 tot 21-1-2023 en van 18-3-2023 tot 18-4-2023. Weissensee Skiën inclusief, Weissbriach "Ski for free", Gratis Skipas op Sportberg Goldeck......

meer lezen....

Nassfeld Ski Alpin
Martin Lugger
Nassfeld

Volop actie in de sneeuw

Winter-highlights voor kinderen en tieners

Snowparks, downhills, wedstrijdparcoursen: dat is waar jonge wintersporters naar verlangen. Gelukkig vinden ze in de Karinthische skigebieden daartoe volop mogelijkheden. Jongeren worden heel blij van deze winteravonturen – gezinnen vinden hier absoluut alles wat ze wensen. Meer lezen

De belangrijkste basisregel als de berg roept: vóór elk seizoen de uitrusting laten controleren! Helmpflicht voor kinderen tot 15 jaar.

Het weer vandaag, 28. mei 2023