Hotels met warm 'buitenbad'

Zwemmen in de winter koud? Welnee. Zeker niet vanuit de wellnesshotels in Karinthië waar het meer jouw zwembad is. Deze behaaglijk warme 'meerbaden' vind je vaak vlak voor de deur. Dus badjas aan en gaan.

Benieuwd naar zo’n natuurlijk zwembad? Direct voor de deuren van Hotel Hochschober op de Turracher Höhe, Hotel Koller's aan de Millstätter See en het Relais & Châteaux Hotel Schloss Seefels aan de Wörthersee kun je bijvoorbeeld in het meer zwemmen. Dat betekent aangenaam warm winters badderen met een geweldig uitzicht om de omringende bergen. Tegelijk kun je er ook genieten van sauna, spa en wellness, massages met etherische olie en een ontspannen hooibad. Maximale winterse verwennerij waarmee je vol energie weer huiswaarts gaat.

Sauna en meer

Van de sauna regelrecht het meer in? Dat kan in Karinthië op veel plaatsen. Zoals aan de Weissensee, waar het romantische Seehotel Enzian - met spa en wellness aan het meer - de charme van de jaren dertig sfeervol combineert met het comfort van nu. Na de sauna en afkoelsessie in het meer geniet je maximaal in de royale rustruimte 'with a view'. Vanuit de comfortabele ligstoelen zie je het meer en de bergen. Relaxter wordt het niet!

Winter-wellness aan de Wörthersee
Of je nu drijft in het floating-bad, ontspant in de rustruimte met open haard, aan je conditie werkt in de fitness of juist lekker geniet in de beach-whirlpool, overal in het (S)PAradijs - direct aan de Wörthersee - kijk je uit over het meer. Veel hotels in de regio Wörthersee hebben een ruim wellness-aanbod. Door de jaren heen is er rond het meer een uitgebreide, verwen-oase ontstaan. Het Falkensteiner Schlosshotel Velden en het MAYR&more-Golfhotel zijn daar een goed voorbeeld van.

Tip voor winterhelden: op 1 januari is er de traditionele Nieuwjaarsduik voor het Schlosshotel. Een verfrissende duik in het 5 graden koude water van de Wörthersee trekt jaarlijks meer dan 100 stoere deelnemers. Een duik die staat voor geluk en vitaliteit.

Het weer vandaag, 20. May 2024