Warme meerbaden van de hotels

De behaaglijk warme meerbaden van de hotels liggen vlakbij, dus goed te doen in badjas in plaats van winterjas.

Direct voor de deuren van Hotel Hochschober op de Turracher Höhe, Hotel Koller`s aan de Millstätter See en het Relais & Châteaux hotel Schloss Seefels aan de Wörthersee nodigen deze meerbaden uit voor een aangenaam warm winters bad met panoramisch uitzicht. De traditionele wellness-toepassingen zoals massages met heerlijk geurende essences van de speikplant, de arveden of van honing, en de ontspannende hooibaden, maken de nieuwe energie gevende, winterse verwennerijen compleet.

Zweten met reden

Van de sauna regelrecht het meer in? Dat kan in Karinthië op veel plaatsen. Zoals aan de Weissensee, waar de meersauna van Seehotel Enzian de charme van de jaren dertig liefdevol en knap combineert met het comfort van het nieuwe millennium. En als toetje is er dan nog de royale panorama-rustruimte met comfortabele ligstoelen en adembenemend mooi uitzicht op het meer en de bergen.

Winter-wellness aan de Wörthersee
Of je nu in het floating-bad drijft, ontspant in de rustruimte met haard, traint in de fitnessruimte of geniet in de tintelende beach-whirlpool, het (S)PAradijs aan de Wörthersee biedt altijd een onbeperkt uitzicht op het meer. Veel hotels in de regio Wörthersee hebben geïnvesteerd in wellness-infrastructuur en -aanbod, zodat er rond het meer heerlijke en exquise verwen-oases zijn ontstaan, bijvoorbeeld in het Falkensteiner Schlosshotel Velden en het MAYR&more-Golfhotel. Een tip voor dapperen: de nieuwjaarsduik op 1 januari voor het Schlosshotel. De verfrissende duik in het meestal ongeveer 5 graden koude water van de Wörthersee op nieuwjaarsdag trekt jaarlijks meer dan 100 deelnemers. Zo'n duik zou geluk en vitaliteit brengen.

Het weer vandaag, 07. juni 2023