Op en onder het ijs

Wanneer de winter, de natuur met een witte deken heeft bedekt en de Weissensee een glimmende, dikke laag ijs heeft gekregen, dan is het tijd de ijzers onder te binden en flink wat baantjes op de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa te schaatsen. Van midden december tot begin maart is de Weissensee veranderd in de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa met 25 km wedstrijdbanen, schaatsbanen en ijsstokbanen.

Weissensee
Alternatieve Elfstedentocht
Weissensee

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee januari/februari 2023

Op de Weissensee vindt het grootste schaatsevenement ter wereld plaats. Maar liefst 5.000 Nederlanders vertrekken dan naar het zuiden van Oostenrijk om daar tijdens de alternatieve Elfstedentocht om de eer te strijden.

Meer lezen www.weissensee.nl

Wintervakantie in Karinthië voor actieve genieters

Karinthië biedt 's winters vakanties voor iedereen die van actief genieten houdt. Maar het gaat hier niet alleen om skiën, snowboarden, freeriden en toerskiën – hier zorgen de vele gevarieerde mogelijkheden voor groot enthousiasme bij alle leden van het gezin. Karinthië biedt daarvoor een prima basis: een afwisselend landschap met bergen, schitterende uitzichten, dichtgevroren meren en een mild winterklimaat met heel veel zonuren. En dat de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk grenst aan Italië en Slovenië, is heel goed te merken aan de Karinthische Alpen-Adria-keuken.

Maar de hoogtepunten van een wintervakantie in Karinthië zijn niet alleen op, maar ook buiten de pistes te vinden. Terwijl de recreatieskiërs zich op de pistes uitleven, verkennen de langlaufers de mooiste panoramaroutes en de schaatsers het winterse landschap met bevroren natuurijsvlaktes. De Weissensee bijvoorbeeld, staat bekend als de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa, waar ook in 2022 weer de alternatieve Elfstedentocht wordt georganiseerd. Tot wel 5.000 Nederlanders zetten dan hun beste beentje voor op het spiegelgladde ijs, bij de koningsdiscipline zelfs over een afstand van 200 kilometer. Dit evenement wordt al voor de 32e keer georganiseerd.

Ice-skating reports
Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee, der größten beständig zufrierenden und präparierten Natureisfläche Europas.

Steinthaler; Kärnten Werbung
Weissensee

Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee mit der Familie

SWS
Eismarathon Weissensee

Het weer vandaag, 02. juli 2022