Het ijs op

Wanneer de winter de natuur met een witte deken bedekt en er op de Weissensee, maar ook vele andere meren, een glimmende, dikke laag ijs ontstaat, dan is het tijd om de ijzers onder te binden en flink wat baantjes te schaatsen. Van midden december tot begin maart verandert de Weissensee in de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa, met 25 km aan wedstrijdbanen, schaatsbanen en ijsstokbanen.

Weissensee
11-Städte-Tour am Weissensee
Alternatieve Elfstedentocht
Weissensee

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee: 20-01 t/m 03-02-2024

Ieder jaar staat de Weissensee 2 weken lang in het teken van schaatsen en de Alternatieve Elfstedentocht. Zo’n 5.000 Nederlanders reizen dan af naar het zuiden van Oostenrijk voor het grootste schaatsevenement ter wereld. Een programma vol wedstrijden, toertochten en feestelijkheden, met als koningsnummer de 200 km lange 'Elfstedentocht'.

Meer info op www.weissensee.nl

Wintervakantie in Karinthië: voor actieve genieters

Voor actieve genieters heeft Karinthië in de winter heel veel te bieden. Dat is meer dan alleen skiën, snowboarden, freeriden en toerskiën. Al die variatie zorgt voor een groot enthousiasme bij het hele gezin. De basis? Dat is het afwisselende Karinthische landschap met bergen, schitterende uitzichten, dichtgevroren meren en een mild winterklimaat met heel veel zonuren. En dat de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk grenst aan Italië en Slovenië, is heel goed te merken aan de heerlijke gerechten uit de Karinthische Alpen-Adria-keuken.

Naast de Weissensee zijn er in Karinthië genoeg andere meren waarop grote en kleine schaatsliefhebbers hun kunsten kunnen vertonen. Zo is de kans groot dat ook deze winter de Aichwaldsee, Hörzendorfersee, Längsee, Rauschelesee en het Lendkanal weer voorzien worden van een mooie, dikke laag ijs. De meest actuele informatie vind je hier

 

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee, der größten beständig zufrierenden und präparierten Natureisfläche Europas.

Steinthaler; Kärnten Werbung
Weissensee

Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee mit der Familie

SWS
Eismarathon Weissensee

Het weer vandaag, 25. July 2024