Karinthië: paradijs voor motorrijders

Karinthië - de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk - is met zijn gevarieerde landschap en het ongeëvenaarde decor van bergen en meren, absoluut ideaal voor motorrijders. Het milde klimaat is ideaal voor iedereen die op de motor van het landschap - van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, tot en met een van de vele drinkwaterzuivere zwemmeren - wil genieten.

Van flinke dagtochten via bochtige bergroutes, romantische panoramaroutes met adembenemende uitzichten tot en met gemoedelijke tochten rond de meren – in Karinthië komen motorrijders volledig aan hun trekken. De prima onderhouden wegen, uitstekende bewegwijzering en supersnelle hulp bij pech, geven motorrijders een veilig gevoel tijdens hun ontdekkingstochten.

Op het snijpunt van Germaanse, Romaanse en Slavische invloeden, ben je vanuit Karinthië ruim op tijd voor een ontbijtje in Italië, smul je even later van een lunch in Slovenië en geniet je 's avonds weer van de beroemde Karinthische Alpen-Adria-keuken. Grensoverschrijdende tochten met grenzeloze vrijheid op twee wielen – en dat alles op één dag.

'ARGE Motorradland Kärnten'

De 21 'Standaard-' of 'Premium-' ondernemingen die aangesloten zijn bij samenwerkingsverband 'Motorradland Kärnten' voldoen aan speciale criteria zoals een op motorrijders afgestemde infrastructuur van de hotels (bijv. overdekte en afsluitbare parkeerplek, verwarmde droogruimte, gereedschappen, reserveonderdelen en onderhoudsmateriaal), persoonlijke begeleiding door de gastheer (de gastheer is meestal zelf motorrijder), gedetailleerde kaarten en korting op de tol voor de paswegen in Karinthië:

 

 

Het 'Panoramastraßen Ticket Kärnten' is exclusief verkrijgbaar bij de 'Motorradland Kärnten' hotels. Het ticket omvat de Großglockner Hochalpenstraße, Nockalmstraße, Villacher Alpenstraße, Goldeck Panoramastraße en Malta Hochalmstraße. Een ticket bestaat uit vier secties en elke panoramaweg komt overeen met één sectie (uitzondering: Großglockner Hochalpenstraße, twee secties). Bij een speciale prijs van slechts € 37,50 kan er, vergeleken met de losse tolprijzen bij elkaar opgeteld, tot € 12,50 resp. 25 % worden bespaard. 

 

 

De mooiste routes van Karinthië staan in een motortochten-kaart, met gedetailleerde beschrijvingen en tal van indrukwekkende foto's, die voor de nodige voorpret zorgen. De tochten kunnen ook op www.motorrad.kaernten.at bekeken, gedownload en geprint worden en zijn ook als gps-gegevens beschikbaar.

Het weer vandaag, 21. February 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy