Drauradweg

Met ruim 500 km is de Drauradweg één van de meest bekende fietsroutes van Oostenrijk. Ideaal ook voor gezinnen, omdat de route voornamelijk vlak is. Wat deze route zo leuk maakt, is dat je door zowel Italië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië fietst. Een unieke ervaring.

De Drauradweg start in de Dolomieten in het Zuid-Tiroolse Toblach. Door de Drau te volgen fiets je in 7 etappes naar Lienz, Spittal an der Drau, Villach, St. Margareten, Lavamünd, Maribor en de eindbestemming Varaždin in Kroatië.  Een goed bewegwijzerde fietsroute die je overigens in beide richtingen kunt volgen. Welke route je ook kiest, overal is de natuur prachtig en de weg voornamelijk vlak.

Door 4 landen
Ontzettend leuk om al fietsend de cultuur, natuur, culinaire tradities en gastvrijheid van maar liefst vier landen te ontdekken. Internationaler wordt het niet! Je stapt op bij de indrukwekkende Drei Zinnen bij Dobbiaco, waarbij je langs de Drau naar de zonnige stad Lienz in Oost-Tirol fietst. Geniet van het historisch centrum en middeleeuws kasteel. Vervolgens fiets je Karinthië binnen en is Spittal an der Drau je volgende overnachtingsplek. Het riviertje dat door deze stad stroomt is trouwens de Lieser. De Drau pak je de volgende dag weer op richting Villach; de onofficiële hoofdstad van de Drau fietsroute.

Onderweg fiets je continu door schitterende natuur, volg je heerlijke zwemmeren en zijn er genoeg interessante plekken om even van je (e)bike te stappen. Zoals de Tscheppaschlucht in Ferlach, waar het water in een kloof van grote hoogte naar beneden stort. Kunstliefhebbers bezoeken zeker het Liaunig Museum in Neuhaus. En wil je een dagje iets anders dan fietsen? Huur een kano en peddel een stukje van de 'Draupaddelweg' of ontspan in de zon aan de Wörthersee. Geniet verder op de route van het idyllische Juantal, de grensplaatsen Lavamünd en Dravograad en de universiteitsstad Maribor.

5 sterren route
Niet voor niets heeft de ADFC (Algemene Duitse Fietsclub) een paar jaar geleden de Drauradweg als eerste e-bike fietspad van Europa beoordeeld met vijf steren. Onderweg zorgen de 50 'Drauradwegwirte' ervoor dat je de volgende dag weer uitgerust op pad gaat. Je elektrische fiets opladen, een band plakken, kleren wassen en drogen, fijne bedden; op deze speciale fietsadressen is het er allemaal. En wil je om wat voor reden dan ook de route iets inkorten? Geen probleem. Doordat langs de hele route een spoorlijn loopt, kun je bepaalde delen ook met de trein afleggen.    

De Drauradweg: 5-sterren fietsroute aan de 'sunny side' van de Alpen.

YouTube Video

The content of YouTube Video would be displayed here. By loading YouTube Video, you accept privacy policy of YouTube Video.

Would you like to accept additional cookies and load external content automatically: open the cookie dialog.

Sites
Bookmark this page