Gezinsvakantie? Karinthië!

Een vakantie is geslaagd als iedereen gelukkig is. Karinthië is altijd al toonaangevend geweest op het gebied van gezinsvakanties. In het zonnige zuiden van Oostenrijk zijn de sportieve mogelijkheden en de natuur zeer geschikt voor gezinnen. Hier hebben ouders minstens net zoveel plezier als hun kinderen. Voor alle avonturiers, voor iedereen die eens iets nieuws wil proberen, voor natuurliefhebbers, voor jonge onderzoekers, voor waaghalzen en kinderen die graag buiten spelen hebben we deze 7plus1 tips:

1. Voel de adrenaline!

Voor een adrenalinekick hoeft u in Karinthië geen extreem-sporter te zijn. Hier vindt u namelijk volop avontuur dat is afgestemd op gezinnen. Bijvoorbeeld het rotsenlabyrint 'Flying Fox' op het Nassfeld; een hoge-touwenparcours met eigen gedeelte voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook de spectaculaire Tscheppaschlucht zorgt voor indrukwekkende avonturen in de natuur. In de klimtuin of wandelend door de bergkloof doet u indrukken op die u niet snel meer zult vergeten. En dat geldt zeker ook voor een raftingavontuur op de Möll of de Drau met het hele gezin. Liever op twee wielen op pad? Probeer dan het 'Area One', het MTB-oefenterrein voor beginners en gevorderden van alle leeftijden in de buurt van Villach! 

2. Knuffeldieren of giftige slangen?

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Affenberg in Landskron bei Villach

Affenberg Landskron

Affenberg Landskron

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Adler Arena Burg Landskron

Adler Arena Burg Landskron

Adler Arena Burg Landskron

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Carnica Region Rosental
Tierpark Rosegg

Tierpark Rosegg

Tierpark Rosegg

Avonturen met dieren scoren natuurlijk altijd goed! Ook hier heeft Karinthië heel veel te bieden. In de categorie 'grappig en brutaal' zorgen de 160 Japanse makaken op de 'Affenberg' onder burcht Landskron voor veel vermaak. Boven op de burcht, bij de 'Adlerwarte Landskron' wordt het al wat spannender: hier maakt u van heel dichtbij kennis met prachtige, imposante roofvogels.  

In reptielenpark Happ in Klagenfurt is echter gepaste afstand gewenst tijdens een ontmoeting met een paar van ’s werelds gevaarlijkste dieren: netpythons, piranha's en vogelspinnen. Lekker griezelen dus. 'Tierpark Rosegg' is een prachtig wandelpark met bizons, lynxen, herten en allerlei erg aaibare dieren in de bijbehorende kinderboerderij. 

 

 

3. Duizelingwekkend

Gezekerd met een karabijnhaak via een bochtig parcours door het bos naar beneden suizen: over dit spannende avontuur zal nog lang worden nagepraat! De 'Fly-Line' in het 'Kletterwald' aan de Ossiacher See is een soort achtbaan door het bos. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier door de beboste kloof zoeven. Wij weten al precies wat de kindreen gaan zeggen.... Eerst: "Wow, dat was cool!" En daarna: "Nog een keer! Nog een keer!"

4. Alles op rolletjes: zomerrodelen

'Mario karten in het echt!’ In de bergen van Karinthië vindt u vele zomerrodelbanen, elke baan met zijn eigen ‘specialiteit’. Zo is zomerrodelbaan 'Pendolino' op het Nassfeld twee kilometer lang, en daarmee de langste van Karinthië. Bij de Ossiacher See kunnen er, dankzij de twee parallelle rodelbanen, heuse zomerrodelwedstrijden worden gehouden. De Alpen-achtbaan, de bijnaam van de 'Nocky-Flitzer' op de Turracher Höhe en de Klippitztörl, biedt lekker veel steile bochten, onderdoorgangetjes en bruggen: gaaf voor jong én oud.  

5. Peddelpret

Region_Klopeiner_See_Suedkaernten
Stand Up Paddeln am Klopeiner See

Stand up Paddeln Klopeiner See

Stand up Paddeln Klopeiner See

FranzGERDL
Draupaddelweg

Draupaddelweg

Draupaddelweg

De meren van Karinthië zijn schoon en tot wel 28 graden warm. Heerlijk om in te zwemmen! Maar er is zoveel meer mogelijk. Ga bijvoorbeeld eens suppen! De stand-up-paddleboards zijn bij veel van de Karinthische meren te huur. Over peddelen gesproken: dat kan natuurlijk ook met een kano, bijvoorbeeld op de rivier de Drau, waar vanaf het water van alles te ontdekken valt. 

6. Een zwoele zomernacht

Steckerlbrot am Lagerfeuer

Steckerlbrot am Lagerfeuer

Een zwoele zomernacht met een knetterend kampvuur: dat klinkt heerlijk, toch? Kom het gauw in het echt beleven. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie op een Karinthische boerderij. Daar horen avondjes met z’n allen rond het kampvuur met stokbrood en gegrilde worstjes tot het standaardprogramma. Vele boerderijen organiseren bovendien fakkeltochten. Romantisch voor papa en mama en een echt avontuur voor de kids!

7. Op avontuur in de natuur

Jürgen Lamprecht
Obir Tropfsteinhöhlen Lange Grotte

Obir Tropfsteinhöhle

Obir Tropfsteinhöhle

Expi - das Haus voller Experimente
Expi - das Haus voller Experimente

Expi

Expi

De echte highlight van Karinthië is en blijft natuurlijk de natuur. Want de natuur biedt volop avontuur. Ontdek in de Obir-druipsteengrotten hoe majestueus en magisch een bergmassief er van binnen uitziet. Meteen daarna kunt u in het 'Expi' in Gotschuchen de natuur en haar wetten, middels interactieve experimenten en 60 hands-on stations, onder de loep nemen. Een echte insidertip voor amateur-natuurwetenschappers van alle leeftijden. 

Pyramidenkogel
Tine Steinthaler_Kaernten Werbung
Pyramidenkogel

Extra tip: in Karinthië doet u alles met één kaart

Karinthië biedt flink wat fijne vakantieavonturen voor jong en oud. En alles is bovendien heel gezinsvriendelijk geprijsd: met de 'Kärnten Card' op zak kunt u zo vaak als u wilt ruim 100 attracties en bezienswaardigheden gratis bezoeken. Daarnaast biedt de kaart ook vele leuke kortingen. Meer informatie op www.kaerntencard.at 

Onbezorgde gezinsvakantie in Karinthië:

...met activiteiten in de vrije natuur, ontdekkingsdrift en veel aha-ervaringen

Meer lezen

Het weer vandaag, 31. March 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy