Logo

Regio Wörthersee – Rosental

Het beste van meerdere werelden: de Wörthersee, populair door lifestyle en gastronomie, en het ongerepte avontuurlijke Rosental.

Wörthersee

Het is een van de pareltjes van de Oostenrijkse meren: de 17 km lange en 20 km² grote Wörthersee. Het is een paradijs voor watersporters en zonaanbidders, dé plek voor party & lifestyle en een yoga-hotspot. Ook fietsers, wandelaars en hardlopers komen hier heel graag. De tot 28 °C warme Wörthersee is een heerlijke plek voor waterliefhebbers. De waterski's, zeil- en motorboten, wakeboards en SUP-boards zorgen voor veel watersportplezier, maar ook in de natuur om het meer heen is er van alles te doen, of juist te laten. Tip: de gravelbike-tocht naar ‘lost places’. Ook culinair gezien heeft de Wörthersee, met maarliefst 20 GaultMillau koksmutsen en de prachtige terrassen aan het meer, heel veel te bieden. 
 Ontdek de Wörthersee

Rosental

Een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het gevarieerde landschap midden in de Karawanken biedt indrukwekkende natuur, heel veel heerlijke regionale culinaire specialiteiten en veelzijdige recreatiemogelijkheden voor het hele gezin. 
In het Rosental kun je ver van het massatoerisme wandelen in de ongerepte natuur: er zijn gemoedelijke wandelpaden tot en met stevige bergtochten te maken rond het bergbeklimmersdorp Zell-Sele of in het Bodental. ‘Panoramaweg Südalpen’ biedt fantastische uitzichten, grensoverschrijdende tochten en gezellige zonnige terrassen. De route bestaat uit 20 etappes, is 285 kilometer lang en er zijn 17.700 hoogtemeters te overwinnen. Je kunt er ook op pad met een gecertificeerde berg- en wandelgids. Tip: wandelen en canyoning in de Tscheppaschlucht.
 Ontdek het Rosental

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
Tel.: +43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com