Logo

Wörthersee – Rosental

Wie kiest voor een zomervakantie in de regio Wörthersee-Rosental gaat voor het beste uit meerdere werelden. Lifestyle, watersport en gastronomie aan het meer en ongerepte natuur in het Rosental.

Wörthersee

De 17 km lange turkooisblauwe Wörthersee is absoluut een pareltje in Karinthië. Heerlijk voor watersporters en zonaanbidders, maar ook dé yoga-hotspot en plek waar lifestyle en culinaire verwennerij voorop staat. Maar ook fietsers, wandelaars en hardlopers komen hier graag. Net als liefhebbers van zwemmen in het buitenwater; de Wörthersee kan tot wel 28°C opwarmen. Naast zwemmen is het een prachtige plek om te waterskiën, te zeilen, te varen, te wakeboarden, te suppen en te kanoën. Vergeet ook niet de natuur om het meer. Zo is de gravelbike-tocht naar 'lost places' een aanrader. En wil je tijdens je vakantie culinair genieten? Met maar liefst 20 GaultMillau koksmutsen en de mooiste terrassen aan het water zit je aan de Wörthersee meer dan goed!  

 Ontdek de Wörthersee

Rosental

Zoals de Wörthersee de plek is voor watersporters, is het Rosental het mekka voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Hier midden in de bergen van de Karawanken is het landschap enorm gevarieerd. Met overal om je heen indrukwekkende natuur en daartussen allerlei mogelijkheden om buiten actief bezig te zijn. Zeker met kinderen. In het Rosental ben je weg van het massatoerisme en kun je heerlijk wandelen in de ongerepte natuur. Van eenvoudige wandelroutes tot stevige bergtochten in het Bodental of naar het bergbeklimmersdorp Zell-Sele. Ook mooi: de 'Panoramaweg Südalpen'. Deze internationale route bestaat uit 20 etappes, is 285 km lang en overwint 17.700 hoogtemeters. De uitzichten onderweg zijn fantastisch. Er zijn ook mogelijkheden om met een gecertificeerde berg- en wandelgids op pad te gaan. Tip: wandelen en canyoning in de Tscheppaschlucht.

 Ontdek het Rosental

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Informatie & contact

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
Tel.: +43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com