Zonnige wintervakanties aan de zuidzijde van de Alpen

De skipistes aan de zuidzijde van de Oostenrijkse Alpen bieden veel zon. Een reden te meer waarom Karinthië als wintersportbestemming steeds populairder wordt - vooral bij gezinnen.

De combinatie van zonnige pistes, veel zuidelijke gastvrijheid en culinaire verwennerijen uit de Karinthische Alpen-Adria-keuken, zorgt voor perfecte wintervakanties. En hoe overvloedig het zonnetje hier schijnt, blijkt ook uit de statistieken. De Karinthische skigebieden bieden in de wintermaanden ongeveer 100 uur meer zon dan andere bestemmingen ten noorden van de Alpenhoofdkam. Dit wordt gemeten met de winter-zonnewijzer op het Nassfeld vlak bij het bergstation. Karinthië vormt 's winters het grootste zonneterras van de Alpen - wat een uniek cadeau van Moeder Natuur! 

De hele dag de zon tegemoet skiën – dat beleef je bijvoorbeeld tijdens op de Gerlitzen Alpe in hartje Karinthië. En in een ander skigebied, op de Turracher Höhe, serveert een pistebutler lekkere drankjes op een zonnige plek. Zonnebrandcrème met een passende beschermingsfactor is bovendien gratis verkrijgbaar in veel hutten in Karinthië. Wie optimaal van het zonnetje op de pistes wil genieten, mag het 'Early Morning Skiing' absoluut niet missen. Op bepaalde dagen kun je op de Goldeck (maart 2023) en op de Turracher Höhe al vanaf 06.30 uur op de latten staan. En dat is puur genieten: met een klein groepje de eerste sporen in de sneeuw achterlaten. Tijdens 'Ski vor 9' in Bad Kleinkirchheim word je zelfs begeleid door een olympisch kampioen: Franz Klammer. 

c FRANZGERDL_NPHT
Moelltaler Gletscher Skigenuss

Mölltaler Gletscher

Franz Gerdl
Katschberg_Skifahren mit Panorama

Katschberg

Kaernten Werbung_Franz Gerdl
Hotel Birkenhof in Bad Kleinkirchheim_Skifahren lernen

Bad Kleinkirchheim

R wisthaler.com Heiligenblut Bergbahnen
Skigenuss in Heiligenblut am Grossglockner

Heiligenblut

Michael Stabentheiner; Kärnten Werbung
Emberger Alm

Emberger Alm

De top-skigebieden in Karinthië bieden - ver van het massatoerisme - de beste omstandigheden voor ontspannen wintervakanties. Veiligheid, comfort en sneeuwzekerheid staan bij de lift- en kabelbaanexploitanten centraal. Met moderne en comfortabele kabelbanen inclusief stoelverwarming zoals op het Nassfeld en de Gerlitzen. De uitdagende afdalingen op de Turrach, de Katschberg of in de hoogste skigebieden van Karinthië - de Mölltaler gletsjer/Ankogel en skigebied Grossglockner/Heiligenblut midden tussen de drieduizenders - garanderen sneeuwzeker plezier tot ver in het voorjaar. De kleinere skigebieden van Karinthië in het Lavanttal en in de Nockberge zijn bijzonder gezinsvriendelijk en hebben overzichtelijke pistes.

'Eén voor allen' - dat is het motto in Karinthië voor de TOPSKIPAS. Deze skipas is de universele sleutel tot alle skigebieden in Karinthië en Osttirol. Daarnaast zijn er ook nog regionale skipassen met veel aantrekkelijke inbegrepen extra's. Deze extra's - zoals de gecombineerde toegang tot de thermen in Bad Kleinkirchheim of gezinsvriendelijke 'Ski for free' weken - maken zonnige winteravonturen voor groot en klein mogelijk. Afhankelijk van de regio zijn er verschillende aanbiedingen