Wintersport aan de 'sunny side' van de Alpen

De skipistes aan de zuidkant van de Oostenrijkse Alpen liggen qua zon heel gunstig. Niet zo vreemd dus dat Karinthië als wintersportbestemming steeds populairder wordt, vooral bij gezinnen.

De zonnige pistes in combinatie met zuidelijke flair en culinaire verwennerijen uit de Alpen-Adria-keuken, zorgen voor perfecte winterweken. En met de zon zit het hier bewezen goed; in de wintermaanden beleef je namelijk ongeveer 100 zonuren meer dan in de bestemmingen aan de noordkant van de Alpen. Gemeten door de winter-zonnewijzer op het Nassfeld vlak bij het bergstation. Niet zo gek dat ze Karinthië 's winters het grootste zonneterras van de Alpen noemen. Echt een cadeautje!  

Wil je de hele dag de zon tegemoet skiën? In hartje Karinthië beleef je dat bijvoorbeeld op de Gerlitzen Alpe. Wat het skigebied op de Turracher Höhe bijzonder maakt is de pistebutler die er lekkere drankjes serveert op een zonnige plek. Je krijgt er ook nog gratis zonnebrandcrème met een passende beschermingsfactor bij. Wie optimaal van het zonnetje op de pistes wil genieten, mag het 'Early Morning Skiing' absoluut niet missen. Op bepaalde dagen kun je op de Goldeck (maart 2024) en op de Turracher Höhe al vanaf 06:30 uur omhoog. Eenmaal boven is het puur genieten: met een klein groepje laat je dan de eerste sporen in de sneeuw achter. Tijdens 'Ski vor 9' in Bad Kleinkirchheim word je zelfs begeleid door Olympisch kampioen Franz Klammer. 

 

c FRANZGERDL_NPHT
Moelltaler Gletscher Skigenuss

Mölltaler Gletscher

Franz Gerdl
Katschberg_Skifahren mit Panorama

Katschberg

Kaernten Werbung_Franz Gerdl
Hotel Birkenhof in Bad Kleinkirchheim_Skifahren lernen

Bad Kleinkirchheim

R wisthaler.com Heiligenblut Bergbahnen
Skigenuss in Heiligenblut am Grossglockner

Heiligenblut

Michael Stabentheiner; Kärnten Werbung
Emberger Alm

Emberger Alm

Ver van het massatoerisme bieden de top-skigebieden in Karinthië de best omstandigheden voor ontspannen wintervakanties. Veiligheid, comfort en sneeuwzekerheid staan bij de liftexploitanten voorop. Op het Nassfeld en de Gerlitzen horen daar ook verwarmde stoeltjes in de liften bij. Tot ver in het voorjaar geniet je van uitdagende afdalingen op de Turracher Höhe, de Katschberg en midden tussen de drieduizenders in de hoogste skigebieden van Karinthië, de Mölltaler gletsjer en skigebied Grossglockner / Heiligenblut. Sneeuw is hier gegarandeerd. En ben je op zoek naar klein maar fijn en overzichtelijk voor het hele gezin? Dan zijn de skigebieden in het Lavanttal en de Nockberge perfect.

'Eén voor allen' - dat is het motto in Karinthië voor de TOPSKIPAS. Deze skipas opent de poortjes van alle skigebieden in Karinthië en Oost-Tirol. Daarnaast zijn er ook nog regionale skipassen met veel aantrekkelijke extra’s, zoals de combi-toegang tot de thermen in Bad Kleinkirchheim of kindvriendelijke 'Ski for free' weken. Zo heeft elke regio hier zijn eigen aanbiedingen.