Logo

Regio Millstätter See – Bad Kleinkirchheim – Nockberge

Gezinsvakantie, er z'n tweeën tussenuit, mannenweekend, vriendinnenuitje of in je eentje op reis? In de regio Millstätter See – Bad Kleinkirchheim – Nockberge kan het allemaal! Hier is voor ieder wat wils.

Millstätter See

Het diepste meer van Karinthië, de Millstätter See, is omgeven door zacht glooiende bergen: een heerlijke plek voor een gevarieerde vakantie met z'n tweeën of het hele gezin. Watersporten, fietsen, wandelen en een groot cultureel & culinair aanbod: het is er en het kan er. Romantici roeien naar de stille baaien, wellnessers bezoeken het 1e ‘Kärnten Badehaus’. Nieuwsgierige types kijken mee over de schouders van de netvissers en fietsliefhebbers ontdekken de Seeradweg en maken onderweg fijne stops voor een duik in het meer of een culinaire pauze. Highlights van de regio zijn onder andere het pad van de liefde, de ‘Sentiero dell’amore’, het bivak onder de sterren, picknicken aan het meer, een zonsondergang bewonderen vanaf het sterrenbalkon en de Slow Trail Zwergsee.
 Ontdek de Millstätter See

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim, midden in de Nockberge, is een wandel-, fiets-, golf- en thermenparadijs tussen vriendelijke bergtoppen op een hoogte van 1.100 meter. Veelzijdigheid is hier het kernwoord. Beslis spontaan waar je die dag zin in hebt; ga je wandelen of mountainbiken in de bergen rond St. Oswald en Bad Kleinkirchheim of in Feld am See aan het meer van het zonnetje genieten? Over sport gesproken: met de langste Flow Country trail van Europa is Bad Kleinkirchheim een van de mountainbike-hotspots van zuidelijk Oostenrijk. Culinaire tip: het visfeest in Feld am See, culinaire avonden en de biologische boerderijwinkel Mallhof. 

Thermen-duo 
Thermal Römerbad heeft een indrukwekkend en uniek sauna- en wellnesslandschap en de therme St. Kathrein beschikt over een enorm zwembad met een 86 meter lange glijbaan.
 Ontdek Bad Kleinkirchheim

Nockberge

In deze nauw met biosferenpark Nockberge verbonden, zacht glooiende regio kun je naar hartenlust wandelen, fietsen en de ongerept natuur ontdekken. Verken al vanaf vroeg in het voorjaar de idyllische dalen van de gemeenten Ebene Reichenau, Gnesau, Deutsch Griffen en Himmelberg, bijvoorbeeld tijdens een van de fijne themawandelingen. 's Zomers kun je dankzij een kilometerslang wandelroutenetwerk de Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl en Innerkrems gaan verkennen. De Nockalmstraße wijst je de weg en deskundige rangers van het biosferenpark zorgen voor onvergetelijke tochten, geschikt voor het hele gezin. Alpen-achtbaan ‘Nocky-Flitzer’ biedt een gave rollercoasterrit en de kleintjes maak je heel blij met een bezoekje aan de Heidi-Alm. ‘Ruftaxi Nockmobil’ brengt je overal heen.
 Ontdek de Nockberge

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH
Kaiser-Franz-Josef-Straße 49
AT - 9872 Millstatt am See
+43-4766-3700
info@mbn-tourismus.at 
millstaettersee.com I badkleinkirchheim.at I nockberge.at