Nassfeld-Pressegger See | Lesachtal | Weissensee

Voor fietsers, e-bikers, mountainbikers en wandelaars is deze streek in Karinthië echt een paradijs. Bergen, zonnige heuvels, meer dan 1000 km wandel- en themapaden, 150 km fietspaden en 800 km gemarkeerde mountainbikeroutes garanderen een flinke portie vakantiegeluk. Tel daar het grootste almgebied van Oostenrijk, 46 berghutten en kraakheldere bergmeren bij op en je vakantieweek is hier snel gevuld.

Region Nassfeld Presseggersee Karte
© Kärnten Werbung

Water, bergen & meer!

Vlakke routes rond de meren, rotsige bergtoppen, dichte bossen en talrijke almen. Dat wordt genieten in de 'World of Mountains & Lakes'. Stel je voor dat jouw vakantiedag begint met een duik in een van de heldere bergmeren als de Pressegger See of de Weissensee. Gevolgd door een stevig ontbijt, zodat je klaar bent om sportief de bergen te verkennen. Op de mountainbike of wandelend; dat maakt niet uit. Met de ruim duizend kilometer aan wandelpaden, al dan niet met een thema en bijna net zo veel kilometers aan MTB- en fietsroutes is er keuze genoeg. Wil je meteen hoogtemeters maken, start je route dan in de zomergondel. Vaak kan zelfs de mountainbike mee omhoog. Op hoogte fiets of wandel je door naar een van de vele berghutten. Op naar de lunch met uitzicht, wat wil je nog meer?

Naast een frisse duik lenen de meren zich ook prima voor een zeiltochtje, een middagje suppen, surfen of kajakken of voor het uitgooien van een hengel. Wil je meer wateractie? Ga dan samen met een gids op raft- of canyoning-avontuur. Of maak een ritje op de langste zomerrodelbaan van Karinthië, de Pendolino. En zoek je die actie in de bergen, dan zijn er spannende bergkloven, ravijnen en Klettersteige. Ook kinderen vinden Nassfeld-Presseger See, Lesachtal en Weissensee geheid een heerlijke vakantieplek. Natuurlijk niet om dagen alleen maar te wandelen. Gelukkig zijn er ook leuke speelparken en kun je er heerlijk buitenspelen. Een topcombinatie van lekker relaxen en actie. Verrassend veelzijdig dus deze regio, voor zowel gezinnen als voor jou en je partner.

Fietstips in de regio

  • Rondje met de fiets & boot: Zowel voor beginners als cracks is het heerlijk fietsen rondom de Weissensee. Je vindt hier e-bike-routes en MTB-trails voor alle niveaus. En is een rondje om het meer net iets te ver? Stap dan aan boord van de MS Alpenperle en ga voor de Bike & Boat-combi.
  • Fietsavontuur voor het hele gezin: Rond Nassfeld zijn er tal van eenvoudige routes speciaal voor sportieve kids en beginners. Start en finish zijn steeds in de bergen, waarbij de bospaden licht stijgen en de hoogtemeters minimaal zijn. Ook handig: vaak kan je fiets gewoon in de lift mee naar boven.

Highlight: de Karnische Melkweg

Tijdens deze prachtige meerdaagse tocht over almen en langs de bergtoppen - van het Karinthische Gailtail tot het Italiaanse Friuli - voel, proef, beleef en ervaar je de magie van deze streek. De route loopt van de Wolayerseehütte naar Thörl-Maglern en is onderdeel van de Karnische Höhenweg. Je navigeert over de almen met behulp van zeven 'sterrenbeelden' en bijpassende kaarten. Een wandeling door een uniek landschap met drie verschillende culturen. Ontmoet de boer, proef de beroemde Gailtaler Almkäse en geniet al wandelend of op de fiets van deze bijzondere plek. 

Wandeltips in de regio

  • Slow Trail Weissensee: Op het ruim 8 km lange wandelpad rond de Weissensee vind je rustige, afgelegen baaien met uitzicht op de Gailtaler Alpen en Lienzer Dolomieten. Aanrader: combineer je wandeling met een boottochtje. 
  • Slow Trail Pressegger See: Deze eenvoudige route van zo'n 6 km start bij strandbad Hermagor. Las vooral veel pauzes in, onthaast en geniet! Leuk voor het hele gezin.
  • De Karnische Höhenweg: Tijdens deze langeafstandsroute wandel je langs de kam van de Karnische Alpen en kijk je uit op de Dolomieten. Een unieke route langs de grens met Italië. Natuurlijk kun je ook prima 1 of 2 dagetappes kiezen.
"

Voor fijnproevers: de recepten van de Gailtaler Almkäse & Gailtaler Speck zijn van generatie op generatie doorgegeven en deze lekkernijen worden nog altijd op traditionele wijze geproduceerd.

"
Wandern mit der Familie am Aquatrail in der Region Nassfeld
c_nassfeld.at_Tine_Foto
Nassfeld

Op pad in Nassfeld-Pressegger See

In de regio Nassfeld-Pressegger See valt altijd wat te beleven. Zo wandel je hier bijvoorbeeld heel gemakkelijk naar Italië, omdat veel wandeltochten zich op de landsgrens bevinden. Ook op de fiets is zo’n tweelandentochtje goed te doen.

Voor kinderen is er een prachtige buitenspeeltuin waar ze kunnen spelen met de striphelden Fix en Foxi. Ook de Aqua Trail is een aanrader. Neem een duik in de Pressegger See of strijk neer op een terras met uitzicht op de hoge bergen. Op zo'n prachtige plek in de zon smaken al die regionale lekkernijen nog beter.

NLW Slowtrail Weissensee
NLW Gert Perauer
Weissensee

Ontdek Lesachtal & Weissensee

In het ongerepte Lesachtal staat alles in het teken van de natuur. Door de titel 'Oostenrijks bergbeklimmersdorp' trekt het Lesachtal wandelaars uit allerlei landen. Niet zo vreemd met 300 km gemarkeerde wandelpaden, variërend van eenvoudige dagtochtjes tot spectaculaire bergtop- en klimtochten. Wil je graag met een berggids op pad? Er zijn er hier genoeg.

In natuurpark Weissensee staat de combinatie van duurzaamheid en sportief buiten zijn voorop. Geen massatoerisme, maar alles wat kleinschaliger. Zo is het oostelijke deel van dit schoonste zwemmeer van Oostenrijk ongerept en helemaal verkeersvrij.

Arrangementen

Weekje wandelen met uitzicht

Wandel zes dagen rondom Nassfeld en de Pressegger See. Wordt het vandaag de route culinair of toch de Via Dolce Vita? 5 nachten | va. € 160,- p.p. | 2-pers. kamer | info & boeken

Fietsen tussen bergen & meren

De regio Nassfeld is uitermate geschikt om fietsend te ontdekken. Geniet van het prachtige uitzicht, de regionale specialiteiten en een duik in de Weissensee of Pressegger See. 3 nachten | va. € 96,- p.p. | 2-pers. kamer | info & boeken

Contact

Info- & Servicecenter Nassfeld-Pressegger See
Wulfeniaplatz 1
9620 Hermagor
Tel:  +43 (0) 4285 8241
info@nassfeld.at
www.nassfeld.at

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!