To-do lijstje zomer

1. Tijdens een kanotocht 'weer even kind zijn'.

Tijdens een kanotocht 'weer even kind zijn'

De 'Schütt' - een uniek wildernislandschap langs de Gail - is daarvoor een heel fraaie plek. De tocht zelf is het doel! En na deze spannende kanotocht kun je weer op krachten komen tijdens een 'jause' met most en appelsap bij 'Lisi's Almwirtschaft'. 

Dit is slechts een voorbeeld uit het aanbod  "magische moemnten 2019" - unieke, georganiseerde programma's vol natuurbelevingen in de mooiste natuurparadijsjes van Karinthië.

2. Suppen of yoga?

Stand-up-Paddling

Af en toe moet je een andere blik op de wereld werpen! Met andere woorden: in de warme zwemmeren van Karinthië kun je veel meer, dan alleen maar springen, spetteren en zwemmen. Wat dacht je van suppen op de Wörthersee? 

De omgeving ziet er vanaf het water heel anders uit. Wil je liever iets rustigers? De Wörthersee is een ideale plek voor yoga.
Meer informatie over vakanties aan de meren in Karinthië.

3. Bivak of een luxueus hotel?

Van 5-sterren hotels, vakanties op de boerderij tot en met campings. De keuze aan accommodaties laat niets te wensen over. 

Heel bijzonder zijn: de boomhut in Althofen, de bivakken aan de Millstätter See, een Sunset-Suite aan de Wörthersee, de 'hobbit-huisjes' bij de Weissensee en de slaapvaten in Hermagor.
Meer informatie

4. Bezoek een godin.

Burg Taggenbrunn

Je vindt de 'godin van de tijd' bij 'Weingut Taggenbrunn' in St. Veit an der Glan. Het kunstwerk van André Heller waakt over het grootste wijngoed van Karinthië. Het staat symbool voor de activiteiten van exploitant Alfred Riedl, die ook met zijn horlogemerk Jacques Lemans bekend is in 120 landen. 

Een bezoekje aan de godin is echter ook een goed excuus om in het nieuwe wijnlokaal te genieten van Karinthische lekkernijen en een prikkelend glaasje Jacques Paagnier.
Meer informatie: www.taggenbrunn.at

5. Door 3 landen wandelen.

Je hoeft natuurlijk niet meteen alle 43 etappes van de Alpe-Adria-Trail vanaf de Großglockner-gletsjer tot aan de Adriatische Zee af te leggen (750 kilometer) - je kunt ook klein beginnen. 

Omdat op deze langeafstandswandelroute door Karinthië, Italië en Slovenië genieten centraal staat, kun je voor de organisatie van de tocht (accommodatie, vervoer van bagage, restaurant-tips) terecht bij het Alpe-Adria-Trail boekingscentrum.
Informatie: alpe-adria-trail.com/de/

6. Cooling-down tijdens het gletsjertrekking op de Pasterze.

Gletsjertrekking op de Pasterze

Met klimijzers, heupgordel en touw door het grillige ijsgebied aan de voet van Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner. 

Een georganiseerde tocht met een gediplomeerde berggids (juni tot september) is een koud maar spannend avontuur. Gedetailleerde informatie

7. Zelf brood bakken.

Sam Strauss_Kärnten Werbung

Sam Strauss_Kärnten Werbung

Daniel Gollner

Sam_Strauss_Kärnten_Werbung

Sam_Strauss_Kärnten_Werbung

In Karinthië - 's werelds eerste 'Slow Food Travel Destination' - ligt de nadruk op regionale, seizoensgebonden en traditionele gerechten. Kijk mee over de schouders van de toegewijde Slow Food ambachtslieden. 

En als je dat wilt, kun je gerust een handje meehelpen. Het aanbod loopt van broodbakcursussen, de verwerking van hooimelk, bierbrouwen tot en met kruidenproeverijen. Een uitgebreid overzicht van de workshops vind je hier.

8. Reis naar de middeleeuwen.

Friesach

In Friesach wordt al jaren gewerkt aan de bouw van een middeleeuws kasteel. Er wordt net als destijds gebouwd - dus helemaal zonder elektriciteit en zonder de hulp van moderne gereedschappen en apparatuur. 

Tijdens een wandeling over het terrein kun je o.a. zien wat de steenhouwers, timmerlieden, vlechters en dakdekkers allemaal doen. Haast kennen ze hier niet. Voor het project met torens, paleis, ringmuren en kapel is 35 jaar uitgetrokken. Informatie: www.burgbau.at

9. Laat de kans op een feestje niet voorbij gaan.

Kärnten Werbung

SeeEssSpiele am Wörthersee

SeeEssSpiele am Wörthersee

Region Villach

KüchenKult in Villach

KüchenKult in Villach

Kärnten Werbung

Kulinarik am Weissensee

Kulinarik am Weissensee

Kärnten Werbung

Villacher Kirchtag

Villacher Kirchtag

In Oostenrijk hebben ze een flinke dosis levensvreugde. En dat is vrijwel in geen enkele andere deelstaat zo goed te merken als in Karinthië. En als je daar deel van wilt uitmaken, dan heb je in Karinthië keuze in overvloed. Naast de grote volksfeesten zoals de 'Villacher Kirchtag', zijn er flink wat culinaire evenementen die je niet mag missen. 

Bijvoorbeeld het visfeest in Feld am See of het dorps- en broodfestival in het Lesachtal. Tip: 'SeeEssSpiele' aan de Wörthersee, 'KüchenKult' in Villach en 'Aufwort'n' aan de Weissensee.
Meer informatie vind je hier.

10. Na 35 kilometer je (huur)fiets gewoon afgeven.

Drauradweg bei Villach

Zin in een fietstochtje en je eigen fiets niet bij je? Op de Drauradweg is dat geen enkel probleem! Deze 5-sterren fietsroute biedt fietsers een perfecte infrastructuur met fietsverhuur en fietservriendelijke ondernemingen.

Tip: vanaf Villach via Rosegg (dierenpark) en Feistritz in het Rosental (recreatiecentrum Wahaha) naar geweermakersstad Ferlach met het bijenmuseum en het 'Büchsenmachermuseum' (geschiedenis van de vuurwapenproductie in en rond Ferlach). Na een interessant fietsdagje lever je de fiets gewoon in en pak je de trein terug naar het beginpunt. Informatie over de verhuur van fietsen in Karinthië vind je hier.

11. Test vanaf augustus de nieuwe mountainbiketrail in Bad Kleinkirchheim.

Nockbike Bad Kleinkirchheim

Deze trail is slechts een voorbeeld van de aantrekkelijke trails die je overal in Karinthië kunt vinden. In de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk heb je maar liefst 3.000 mountainbike-kilometers tot je beschikking. Wat is er zo bijzonder aan de trail in Bad Kleinkirchheim?

Met een lengte van 13 kilometer wordt de trail (gereed in de zomer van 2019) nog langer dan de tot nu toe langste 'Flow Country Trail' ter wereld op de Petzen (ook in Karinthië).
Informatie over mountainbiken in Karinthië

12. Slow motion in plaats van fast motion.

Slow Trail Ossiacher See

In Karinthië is afgelopen jaar de eerste Slow Trail geopend. Slow Trails zijn korte wandelroutes in de omgeving van een meer met indrukwekkende natuurtaferelen en uitzichten. 

In de loop van het jaar komen er nog zes bij. De Slow Trail door het Bleistätter Moor bij de Ossiacher See is al een goed begin. Informatie

13. Op één dag in twee landen golfen.

Millstätter See

En daarna in een derde land van het avondeten genieten. Klinkt als fantasie, maar is tijdens een vakantie in Karinthië heel goed mogelijk. Dat komt omdat de golfbanen in Italië en Slovenië vrijwel om de hoek liggen. 

Maar ook dankzij de Alpe-Adria-Golf Card, die tegen een uniforme prijs toegang biedt tot ruim 20 prachtige golfbanen in Karinthië, Slovenië en Friuli-Julisch Venetië. Klinkt goed, nietwaar?
Meer informatie vind je hier.

14. Zelf je avondeten vangen.

Afritzer See

We bedoelen hiermee niet jagen of zoiets. Maar eerder een visje aan de haak slaan. 

Dat kan bijvoorbeeld bij Fischerhof Glinzner aan de Afritzer See, de Zedleggerhof bij St. Veit a/d Glan of het Falkerthaus in St. Oswald (tel. 0043 676 5724090).

15. Met lama's door de bergen trekken

Met lama's door de bergen trekken

- en daarvoor hoef je niet naar Zuid-Amerika. Op de Katschberg kun je van juni tot september gaan wandelen met Flocke, Monti en Mosquito. 

De tocht duurt drie tot vier uur, is zeer rustgevend en brengt je in balans. Trouwens: lama's spugen NIET naar mensen, maar alleen naar opdringerige soortgenoten. Aanmelden kan hier.

Region Villach
Affenberg in Landskron

Tip. Gratis bezoekje aan 100 bezienswaardigheden en attracties:

musea, bergbanen, recreatiebaden, boottochten, panoramaroutes en een programma vol activiteiten en avonturen. Dat is mogelijk met de Kärnten Card. De kaart is geldig van 5 april tot 27 oktober 2019 en kost vanaf € 41,- (volwassenen) resp. vanaf € 21,- (kinderen) per week. Een uitgebreid overzicht van de attracties en bezienswaardigheden vind je op www.kaerntencard.at 

Het weer vandaag, 19. February 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy