Zomervakantie
op de boerderij

Terug naar de natuur, dieren aaien, meehelpen op de boerderij, brood bakken, knutselen, buiten spelen; dat is 'Urlaub am Bauernhof' oftewel vakantie bij de boer.

Niets zo fijn als kinderen die maar raak kunnen spelen, konijntjes kunnen aaien, ponyrijden en 's ochtends hun eitjes kunnen rapen voor het ontbijt. Zelf kun je heerlijk onder de appelboom liggen mijmeren, een boek lezen en genieten van de stilte en rust. De melk komt hier gewoon van de bioboerderij, wandeltips krijg je van grootvader, lekkernijen van de boerin en van de hele familie krijg je gezelligheid en welgemeende gastvrijheid. Nergens anders beleef je vakantie samen met de kinderen zo intens als tijdens een boerderijvakantie in Karinthië.

Franz Gerdl
Fischzucht Prenter

Franz Gerdl
Geschmack der Kindheit - Beeren pflücken

Hoe meer bloemen, hoe beter.

Wanneer je wilt weten hoeveel comfort je op een vakantieboerderij in Karinthië mag verwachten, dan kijk je simpelweg naar het aantal bloemen. Niet letterlijk, maar elke boerderij heeft een beoordeling van 2, 3 of soms zelfs 4 bloemen (= topbeoordeling) die iets zeggen over de vakantiekwaliteit. Beoordelingen die door een eigen commissie nauwkeurig gecontroleerd en beoordeeld worden. Wat alle boerderijen sowieso met elkaar gemeen hebben, is dat je jouw zomervakantie doorbrengt in een knusse kamer of in een gezellige vakantiewoning.

Wat een variatie aan boerderijen.

Bioboerderijen. Babyboerderijen. Manegeboerderijen. Plattelandspensions. Wandelboerderijen. Gezondheidsboerderijen. Kleine boerderijen. Grote boerderijen. Boerderijen in de buurt van een meer. Bergboerderijen. In Karinthië kun je kiezen uit meer dan 400 gezellige zomeraccommodaties bij de boer. Een ruime keus, zodat je deze zomer geheid jouw favoriete vakantie op de boerderij zult vinden. De kinderen kunnen niet wachten! Een overzicht met alle accommodaties, die bij 'Urlaub am Bauernhof' aangesloten zijn, vind je hier

De mooiste berghutten

Er zijn ook boeren in Karinthië die een berghut op de Alm verhuren. Een plek midden in de natuur, met rust en ruimte, helemaal alleen voor jou en jouw gezin. Een unieke ervaring waarbij je middenin de fascinerende bergenwereld van Karinthië zit, ergens tussen de 800 en 2.200 meter. Een aanrader voor wandelliefhebbers, klimmers of voor wie echt de stilte zoekt. Hier hoor je alleen de koebellen rinkelen, de vogels fluiten en de insecten zoemen. Heerlijk!