De Slow Trails van Karinthië: al wandelend inspiratie opdoen

Wie wandeld er niet graag langs de oevers van een meer? De ruimte, de bergen in alle soorten en maten op de achtergrond, het kabbelende water, de geur van de bloeiende natuur. Het zorgt voor een ontspannen, inspirerende sfeer. De nieuwe Slow Trails langs de zes mooiste meren van Karinthië zijn ideaal om te onthaasten. Ze maken het hoofd leeg, inspireren de geest, geven nieuwe energie en vormen een oase van rust.

Weg met die alledaagse stress. Ga wandelen in de rustgevende, kalmerende en verfrissende natuur. De nieuwe Slow Trails zijn een gezamenlijk project van het samenwerkingsverband 'Urlaub am See' van de regio's Millstätter See, Villach - Faaker See - Ossiacher See, Wörthersee, Klopeiner See en Nassfeld - Pressegger See - Lesachtal - Weissensee.

De Slow Trails zijn eigenlijk een perfecte afspiegeling van het unieke Karinthische bergen- en merenlandschap. Slow Trails zijn eenvoudige wandelroutes van maximaal tien kilometer lang en hooguit 300 te overbruggen hoogtemeters. U bent maximaal drie uur onderweg. En komt onderweg van alles tegen: neem een lekker koel voetenbad of wandel op blote voeten over het zachte mos. Dit is pas op-top-top vakantie!

Slow Trails Millstätter See, Wörthersee

Gert Perauer
Slow trail Mirnock

Mirnock Millstätter See

Mirnock Millstätter See

c Gert Perauer
Slow Trail Roemerschlucht Woerthersee

Wörthersee Römerschlucht

Wörthersee Römerschlucht

Stilte, bergen, meren en bossen

Een van de twee Slow Trails aan de Millstätter See is de 4,4 km lange wandeling door het mysterieuze 'Mirnock-Moor'. Hier zou het ongelukkige liefdesverhaal van een reus en een vissersdochter zijn geëindigd. Van oudsher oefent deze berg, met zijn schitterende uitzicht en romantische zonsondergang, een magische aantrekkingskracht uit. Een prima plek om tijd met elkaar door te brengen. Ook de tweede wandeling, de 'Zwergsee' Slow Trail, slingert langs meren en door dalen, tussen imposante bergen en door schaduwrijke kastanje- en dennenbossen. Op een schitterend plateau midden in het bos kunt u genieten van het uitzicht op de jugendstil-villa's aan het meer.

 

 

Op de 7,1 km lange Slow Trail aan de Wörthersee maakt u op een indrukwekkende manier kennis met het beroemde meer, de omringende bergen en de omgeving. De trail is met de Römerschlucht, de stille Fortsee en het uitzicht op Velden een echte aanrader. Nog een tip: maak ook een boottocht op de Wörthersee. 

Slow Trails Klopeiner See, Ossiacher See

Gert Perauer
Slow Trail Kitzelberg am Klopeiner See

Slow Trail Kitzelberg

Slow Trail Kitzelberg

Gert Perauer
Slow Trail Bleistätter Moor am Ossiacher See

Slow Trail Bleistätter Moor

Slow Trail Bleistätter Moor

De Slow Trail aan de Klopeiner See biedt een van de mooiste uitzichten van Zuid-Karinthië. Het wandelpad van 3,5 km loopt vanaf de westelijke oever langzaam omhoog naar de Kitzelberg met een nieuw, indrukwekkend uitkijkplatform. 

Een fantastische ervaring is de 7,1 km lange Slow Trail aan de Ossiacher See. Vertrek vanaf het 'Steinhaus' in Steindorf naar het bijna mystieke 'Bleistätter Moor'. U wandelt door een oud veengebied langs ongerepte oevers met uitzicht op de beboste Ossiacher Tauern en de Gerlitzen Alpe. Als alternatief kunt u ook de Slow Trail naar Ossiach nemen, die gecombineerd kan worden met een boottocht op de Ossiacher See. 

Slow Trails Weissensee, Pressegger See

@ Kärnten Werbung
34 0267 web slowtrail presseggersee c gert perauer

Slow Trail Pressegger See

Slow Trail Pressegger See

Gert Perauer
Slow Trail Pressegger See

Slow Trail Weissensee

De Weissensee, bekend om zijn fjordachtige landschap en het enige meer in Karinthië zonder doorgaande rondweg, biedt het perfecte Slow Trail decor. De 7,7 km lange trail loopt langs de oever met idyllische baaien en mooie plekken om even bij te komen. De trotse Lienzer Dolomieten contant aan uw zijde. De trail kan van Neusach/Techendorf naar de oostelijke oever of omgekeerd worden afgelegd en is te combineren met het 'vlot' of een boottocht op de milieuvriendelijke rondvaartboot 'MS Alpenperle'. 

Slow Trail Pressegger See

De 5,8 km lange Slow Trail van de Pressegger See loopt door de tweede grootste rietgordel van Oostenrijk en de Gailtaler en Karnische Alpen. Oplettende wandelaars ontdekken tussen de unieke vegetatie tot drie meter hoog riet, gele plompen en lidstengen (oeverplant), de zeldzame 'groenknolorchis' (een geelgroene orchidee) en bijzondere soorten libellen. 

6 Slow Trails

Eind 2019 hebben we in totaal 6 Slow Trails. Deze trails bieden een nieuwe wandelbeleving, die zich in veel opzichten onderscheidt van het 'gebruikelijke' wandelen, en de uniforme bewegwijzering. De vele bankjes, platformen en hangmatten op de route, allemaal in hetzelfde design, nodigen uit voor een pauze. Ontspanning en onthaasten staan natuurlijk centraal op de Slow Trails. Meer informatie over de verschillende Slow Trails? Die kunt u vinden op de websites van de betreffende regio's en is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s. 

Slow trails (in German)

...meer lezen

 

Laat u inspireren door interessante vakantieverhalen uit Karinthië en geniet.

Het weer vandaag, 15. January 2021