Een zomervakantie in Klagenfurt am Wörthersee staat voor een fijne mix van natuur, cultuur, ontspanning en sportieve outdoor activiteiten als fietsen en wandelen. Direct aan het kristalheldere water van de Wörthersee en omringd door bergen, bossen en weiden, ligt de levendige én historische stad er sprookjesachtig bij.

Op de drie pieren, waar de geur van de lariksbomen je tegemoet komt, wandel je ver het heldere water op van de Wörthersee. Kom zonnen, duik het verfrissende water in of maak een boot- of kanotocht over het meer. Tip: bezoek Minimundus, de miniatuurwereld waar je een 'wereldreis' maakt. In totaal staan hier 170 beroemde gebouwen die met de echte materialen in het klein zijn nagemaakt. Ook het Museum voor Moderne Kunst Karinthië, Eboard Museum, Musil Museum en het Gustav Mahler componistenhuisje zijn de moeite waard. 

En wil je andere dorpen rondom de Wörthersee verkennen? De toeristische regio Klagenfurt is ontzettend veelzijdig. Zowel op historisch, cultureel als op sportief vlak. Bewonder bijvoorbeeld het openluchtmuseum in Maria Saal, het archeologisch park op de Magdalensberg, de Keltische fontein in Poggersdorf of fiets eens naar het oude stadje Grafenstein of de Ebenthaler waterval.