Nationalpark Hohe Tauern

Het nationaal park Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Het unieke landschap met z’n hoge bergreuzen, uitgestrekte gletsjervelden en boeiende flora en fauna is een van de mooiste ter wereld.

Region Hohe Tauern Grossglockner Heiligenblut Karte
© Kärnten Werbung

Of je nu wilt wandelen, paardrijden, bergen beklimmen, een meerdaagse trekking langs berghutten maakt of de natuur van het Nationalpark wilt ontdekken; al deze en andere activiteiten regel je eenvoudig bij de partners van TauernAlpin. En met de 'Nationalpark Kärnten Card' vol voordeel wordt jouw zomervakantie nog leuker. Je krijgt de pas gratis aan het begin van je verblijf.  

Het Nationalpark Hohe Tauern werd in 1981 opgericht en heeft een oppervlakte van 1.836 m2. Het is een van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Ook voor bergbeklimmers is het er een walhalla. De enorme bergreuzen - er zijn meer dan 100 toppen boven de drieduizend meter - maken dit gebied zo geliefd. Met als kers op de taart de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner (3.798 m.). Een top die de eerste stoere bergbeklimmers al in 1800 wisten te bereiken.

Voor natuurliefhebbers en sportievelingen zijn er tal van mogelijkheden om het natuurpark te verkennen. Wandel langs wilde stroompjes, watervallen en kloofpaden, ga door de sneeuw op een gletsjertocht of bewandel het langeafstandswandelpad Alpe Adria Trail. Tip: ontdek de zeldzame planten- en dierensoorten van het nationaal park samen met een ranger of berggids.

3x doen in de Hohe Tauern

  • 1. De paden op

    Uitgestrekte gletsjers, steile hellingen, heldere bergmeren en indrukwekkende watervallen; prachtig om al wandelend te verkennen. Ontdek alles wat je moet weten over wandelingen in de Alpen en bergwandelen boven de 2.000 meter.

  • 2. Wildwateravonturen

    Wild water genoeg in het nationale park. Vanuit de eeuwige gletsjers van de Hohe Tauern baant het water zich een weg naar beneden. Met als resultaat: kletterende watervallen, diepe kloven en ravijnen. Actieve watersporters halen hun hart op tijdens het raften, canyoning, hydrospeeding of kanoën.

  • 3. Op pad met een ranger

    De rangers van het nationale park kennen de natuur op hun duimpje en dus ook de verborgen pareltjes. Ga eens mee om wilde dieren van dichtbij te spotten, bewonder de mooiste watervallen en wandel samen naar de grootste gletsjer in de oostelijke Alpen - de Pasterze. 

Ontdek de regio

Alle accommodaties in Karinthië - met beste-prijs-garantie!

Contact

Hohe Tauern - die Nationalpark Region in Kärnten
Hof 4
9844 Heiligenblut
Tel.: +43 4824 2700
tourismus@nationalpark-hohetauern.at
www.nationalpark-hohetauern.at

aktivieren deaktivieren