Langlaufen in Karinthië

Doe iets goeds voor uw lichaam en geest, onspan van de stress van alledag en kom naar Karinthië om te langlaufen.

Eenzaam kunt u op uw langlaufski’s door het met sneeuw bedekte, in de zon glinsterende bos glijden, of u kunt uzelf bewijzen tijdens evenementen en langlaufwedstrijden. De loipen gaan door dalen en hogere gebieden en bieden zodoende zowel voor beginners als gevorderden en voor elk uithoudingsvermogen en niveau optimale langlaufgelegenheid.

Wintercamping in Kärnten

Wintersporters in Karinthië kunnen letterlijk 'langlaufen'. Bad Kleinkirchheim biedt 42 kilometer geprepareerde loipes en Feld am See verleidt met een prachtig uitzicht langs de Brennsee. Het Lavanttal met zijn meer dan 100 vriendelijke langlaufkilometers en de Katschberg met zijn 18 kilometer lange hoogteloipe en onvergetelijke bergpanorama, zijn zowel bij beginners als gevorderden populair. Verlicht zijn de 'Villacher Alpen Arena' – met een totale lengte van 3 kilometer en verschillende moeilijkheidsgraden – en de loipe in het langlauf-trainingscentrum St. Jakob in het Rosental.

Profs voelen zich thuis in de langlaufcentra aan de Weissensee – vanaf deze winter ook lid van 'cross country ski holidays' – en aan de Pirkdorfersee. Een tip van insiders: de sneeuwzekere, 60 km lange Grenzlandloipe in het Lesachtal. De meest succesvolle langlaufvereniging van Karinthië is de Union Rosenbach in St. Jakob. De 3,5 km lange, verlichte loipe wordt al vanaf eind november kunstmatig besneeuwd.

touren.kaernten.at

Het weer vandaag, 03. December 2023