Gezinsvakantie in Karinthië

Met sneeuwzekere, brede afdalingen, snowparks, funparks en buckelpistes. In Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, voelen gezinnen zich kiplekker. Beginners en uitblinkers vermaken zich prima op de uitstekend geprepareerde en veilige pistes – zonder wachttijden bij de liften en met een heerlijk winterzonnetje.

Grote en kleine extra's zorgen voor comfort en gemak: moderne liften met verwarmde zittingen, infraroodsauna's direct bij de skipistes, pistebutlers, paard-en-wagen-taxi en nog veel meer. En daarnaast zijn er nog talloze mogelijkheden tot vermaak: zoals rodelen, schaatsen op bevroren meren en waterpret met glijbanen en wildwaterbanen in de thermen en baden van Karinthië.

Wanneer de kinderen zich prima vermaken, kunnen hun ouders ook heerlijk genieten. Dat weten ze in Karinthië maar al te goed. De jongens en meisjes kunnen op veilige en gecertificeerde pistes skiën.

Ook kunnen ze in de snowparks en op de buckelpistes hun kunsten laten zien, op speedtrajecten een wedstrijdje aangaan met papa en zich op het SkiMovie-parcours even heel belangrijk voelen. En dan zijn er ook nog de heuvelige skipaden door het bos, waar je van top tot teen in de winter duikt.

De allerjongste gezinsleden verheugen zich op de pistes met dansende en zingende mascottes, op de opwarmplekken direct aan de piste of op het maken van een sneeuwpop.

Peter Just
Familien-Winterspaß im Bodental

Bodental

Bodental

Tine Steinthaler
Familienskifahren am Falkert

Falkert

Falkert

Franz Gerdl
Familienskigenuss am Katschberg

Katschberg

Katschberg

EdwardGroeger_KaerntenWerbung
Skikurs am Nassfeld

Nassfeld

Nassfeld

Helmut RIER_Kaernten Therme Warmbad Villach
Die Kärnten Therme in Villach, Österreichs modernste Erlebniswelt

Kärnten Therme

Kärnten Therme

Karinthië heeft alles te bieden voor een onvergetelijke wintervakantie met het hele gezin. Tijdens het skiën en snowboarden, voor beginners en gevorderden, en met veel pret, avontuur en ontspanning. 

En buiten de pistes zijn er nog veel meer mogelijkheden tot vermaak: zoals rodelen, schaatsen op bevroren meren en waterpret met glijbanen en wildwaterbanen in de thermen en baden van Karinthië.

Bad Kleinkirchheim

Heb je al eens van de gezins-euro gehoord? Die is onderdeel van een weekarrangement van de wintersportregio Bad Kleinkirchheim. Hier carven en skiën kinderen tot 12 jaar op de circa 100 pistekilometers, onder begeleiding van hun ouders, voor maar één euro per dag.

Bovendien kunnen indien gewenst de ski's en snowboards worden gehuurd. Ook zijn er heel veel arrangementen voor gezinnen – van vakanties op de boerderij tot en met luxe vakanties in 5-sterren hotels. Bij een verblijf vanaf 9 maart in een van de deelnemende bedrijven is de skipas voor het hele gezin gratis en krijg je 50% korting op de toegang tot de thermen.
www.badkleinkirchheim.at 

Bad Kleinkirchheim mit der Rodel unterwegs

Bad Kleinkirchheim

Lieser- en Maltatal

In het 'Windel-Wedel-Camp' in de regio Lieser- en Maltatal krijgen kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs het bochtenwerk onder de knie.

 

"Knieën buigen en doorzetten" - met raad en daad zorgen de gediplomeerde skileraren ervoor, dat de kleintjes al snel de eerste kneepjes van het vak leren.
www.familiental.com 

Weissensee Winterlandschaft

Weissensee

Weissensee

Meterix, de kleine meetbeer bij de Weissensee, is een echte vriend van het gezin. Ze hebben hier een leuk kortingsysteem onder het motto: 'Hoe kleiner, hoe voordeliger'. En zo blijft de gezinsvakantie voor de ouders heel betaalbaar. Dankzij Meterix betalen kinderen (onder de 12 jaar) bij bepaalde ondernemingen naar rato van hun lichaamslengte. Gratis skiën! Dat kan van 6.1.2021 -16.1.2021. Voorwaarde: een verblijf in een van de 40 deelnemende bedrijven. En na het skiën? 

 

De Weissensee verandert 's winters in de grootste, constant bevroren natuurlijke ijsvlakte van Europa. De ijslaag kan wel aangroeien tot een dikte van 40 cm. Op spiegelglad gepolijste ijsbanen - 5 tot 25 km lang - en schaatsbanen wordt er naar hartenlust geschaatst en ijshockey gespeeld. Bovendien worden er lessen gegeven voor schaatsers en hardrijders. De vier kilometer lange natuurlijke rodelbaan van de Naggler Alm is ook erg populair.
www.weissensee.com 

Family Nassfeld

Nassfeld

Nassfeld

Ook het grootste skigebied van Karinthië, het Nassfeld, is heel gezinsvriendelijk. Onder de noemer 'Nice Surprise' worden kinderen tot 10 jaar (in bepaalde periodes en onder bepaalde voorwaarden) uitgenodigd om te komen skiën. 

 

Zowel kleine als grote wintersporters verheugen zich hier op de langste floodlightpiste van de Alpen, snowpark Nassfeld, 'Blue Day' met fun-apparaten, 3 SkiMovie-trajecten en een uitstekend terrein om het skiën te oefenen.
www.nassfeld.at

early-morning-goldeck.jpg

Goldeck

Millstätter See

Stap in de skicarrousel rond de Millstätter See. Hij ligt midden in Karinthië: de Millstätter See. En vanaf daar ben je in circa 30 minuten met de auto bij de mooiste pistes van Karinthië: op sportberg Goldeck, in Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, op de Katschberg, het Nassfeld of de Mölltaler gletsjer. 

 

Gezinnen kunnen in deze regio zeer voordelig op pad: vanaf 7 januari tot het eind van het seizoen skiën kinderen tot 14 jaar, die met hun ouders in een accommodatie rond de Millstätter See verblijven, helemaal gratis op sportberg Goldeck. Voorwaarde: beide ouders moeten in het bezit zijn van een skipas.
Informatie: www.millstaettersee.com

Skikurs auf der Heidi Alm am Falkert in den Nockbergen

Heidi-Alm Falkert

Heidi Alm Skipark op de Falkert

Het Heidi Alm Skipark op de Falkert is een ideaal toevluchtsoord voor gezinnen met kinderen, die onder de hoede van de grappige figuren Heidi en Peter willen leren skiën. De vier sleepliften en twaalf pistekilometers vormen een uitstekende basis voor het eerste bochtenwerk in de sneeuw. En daarna is het tijd voor Heidi's Kids Snowpark met kickers, boxen, rails, scherpe bochten en de golvenbaan.

 

In het Heidi Alm Skipark op de Falkert skiën kinderen tot hun zesde verjaardag onder begeleiding van een volwassene helemaal gratis. En ouders die dol zijn op skiën, verheugen zich op het circa 2300 meter lange paradijs voor freeriders en toerskiërs op de Falkert.
Informatie: www.heidialm.at 

Turracher Höhe Skigenuss

Turracher Höhe

Turracher Höhe

De Turracher Höhe is ideaal voor gezinnen. Bovendien kunnen ze hier rekenen op gezinskortingen voor de skipassen, speciale skilessen voor de kids en hotels met een speciaal aanbod voor kinderen (bijv. kinderactiviteiten in het weekend en tijdens de vakantieperiodes). 

 

Wil je een heel bijzondere kick beleven? Suis dan via de 1,6 kilometer lange Alpen-achtbaan 'Nocky Flitzer' richting dal. En het snowpark en de funslope zorgen ook voor prettige opwinding.
Informatie: www.turracherhoehe.at
Informatie: Nocky Flitzer

Gerlitzen

De Gerlitzen, de populaire berg bij Villach, heeft bovendien het keurmerk 'Welcome Beginners'. Deskundigen van het 'Seilbahnverband' controleren of het skigebied ook echt geschikt is voor beginners en herintreders. Perfecte en onvergetelijke skidagen voor het gezin? 

 

Daarvoor heeft de Gerlitzen alles in huis: o.a. brede pistes, kinder- en 'Schneebären'-terreinen, op kinderen afgestemde gerechten en gezinsvriendelijke accommodatie-aanbieders. Eveneens in de regio Villach: de avonturenwereld Kärnten Therme in Warmbad Villach met buisglijbanen, Crazy River en meermin-zwemmen. Informatie: www.visitvillach.at/ 
Informatie: www.kaerntentherme.com 

Gerlitzen Familienspass

Gerlitzen

Wörthersee

Ook de regio Wörthersee en deelstaathoofdstad Klagenfurt hebben 's winters een sfeervol aanbod voor het hele gezin. De 'Pyramidenkogel' en de kerstmarkt in Klagenfurt zijn een bezoekje absoluut waard. Een bijzonder mooie ervaring: tijdens de 'Veldener Advent' verandert Velden in een stad vol engelen. 

 

De 'Stille Advent' bij de adventpromenade in Pörtschach geeft je een goede indruk van de Karinthische tradities en gebruiken.
Informatie: www.stilleradvent.at 
Informatie: www.veldener-advent.at 
Informatie: www.pyramidenkogel.info

Familienspass am Katschberg

Katschberg

Katschberg

In 'Katschi’s Kinderwelt' op de Katschberg genieten de kids met volle teugen. Hier zijn ze in veilige en goede handen en voeren ze onder deskundige begeleiding van de skileraren hun eerste kunsten uit. Sprekende stripfiguren moedigen de kinderen aan langs de voor hen gereserveerde pistes. En met de Mini­Jet, een op kinderen afgestemde sleeplift, gaan ze weer terug naar het begin. 

 

Als de kleintjes tussendoor even willen bijkomen, kunnen ze in de warmtepaviljoens terecht om uit te rusten en weer warm te worden. Na een dag skiën worden de kinderen met de 'paard-en-wagen-taxi' weer teruggebracht naar het hotel.
Informatie: www.katschberg.at 

Heiligenblut Schneemannpaket

Heiligenblut

Heiligenblut

Wel eens van de 'Schneemannkarte' gehoord? 

De 'Schneemannkarte' is bedoeld voor kinderen tot tien jaar, is verkrijgbaar in Heiligenblut en kost € 4,- in combinatie met een kaart voor de ouders.
Informatie: www.heiligenblut.at 

Mittelkärnten

Enthousiaste ski-gezinnen komen op de Flattnitz, Saualpe en Simonhöhe in de vakantieregio Mittelkärnten, volledig aan hun trekken. Absolute winterpret voor jong en oud, van begin december tot eind maart? Dat vind je op de sneeuwzekere pistes van de Flattnitz, ver van de drukke skigebieden. 

 

Op de Simonhöhe beleven de kleintjes veel sneeuwpret. In het funpark vind je coole jumps en alle ouders genieten volop van de pistes. Een bijzondere ervaring: supersnel rodelen tijdens zonsondergang. Een skidoo brengt de rodelaars naar de start van hun avontuur.
Informatie: www.kaernten-mitte.at 

Geschmack der Kindheit - Schneemann

Klippitztörl

Koralpe, Klippitztörl, Weinebene

Kleine, maar fijne skigebieden in het Lavanttal: de skigebieden Koralpe, Klippitztörl en Weinebene zijn heel geschikt voor beginnende en herintredende skiërs vanwege hun vriendelijke hellingen en overzichtelijkheid. 

In skigebied Klippitztörl kunnen kinderen die met hun ouders in een van de deelnemende accommodaties verblijven, in het laagseizoen gratis skiën.
Informatie: http://koralpe-kaernten.at   
Informatie: www.weinebene.at 
Informatie: www.klippitz.at 

De belangrijkste basisregel als de berg roept: vóór elk seizoen de uitrusting laten controleren! Helmpflicht voor kinderen tot 15 jaar.

meer lezen...

Het weer vandaag, 25. July 2021