Alpineskiën

Karinthië is bij uitstek een plek voor levensgenieters. Een skivakantie in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk betekent: actief genieten, pure levensvreugde, brede, sneeuwzekere pistes, snowparks en adembenemende freeride-areas.

Karinthië biedt daarvoor een prima basis: een afwisselend landschap met bergen, schitterende uitzichten, dichtgevroren meren en een mild winterklimaat met heel veel zonuren. Ideale omstandigheden. Ook voor winterse geluksmomenten buiten de pistes. En omdat Karinthië op het snijpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië ligt, is ook de zuidelijke levenslust en de culinaire invloed van de Alpen-Adria-regio heel goed te merken. 

Gerlitzen Alpe

Gerlitzen Alpe

Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

Nassfeld

Nassfeld

Beginners, herintreders of uitblinkers – iedereen die in Karinthië wil skiën, komt absoluut niets te kort. De circa 30 skigebieden in Karinthië en Osttirol en ruim 800 prima geprepareerde en veilige pistekilometers, garanderen veel afwisseling. Hoogalpine pistes tussen indrukwekkende drieduizenders, brede, gemoedelijke afdalingen voor gezinnen of buckelpistes en halfpipes zorgen – voor iedereen – voor onvergetelijke avonturen in de sneeuw. En niet te vergeten – ongerepte hellingen voor liefhebbers van diepsneeuw. In Karinthië is er absoluut geen gebrek aan sneeuw – en als er eens wat minder valt, dan zorgen de uiterst moderne besneeuwingsinstallaties voor sneeuwzekere pistes van november tot in het voorjaar. In skigebied Mölltaler gletsjer kun je bovendien meer dan 300 dagen per jaar terecht.

Katschberg

Karinthië biedt voor het skiën niet alleen brede en veilige afdalingen, maar ook grote en kleine extra's voor comfort en gemak: moderne liften met verwarmde zittingen, infraroodsauna's direct bij de skipistes, pistebutlers, paard-en-wagen-taxi en nog veel meer. Een tip voor echte genieters: skiën met een heerlijk lentezonnetje. Wil je in Karinthië een echt ski-avontuur beleven? Ga dan met olympisch kampioen afdaling Franz Klammer in Bad Kleinkirchheim de piste op. Dit kan op bepaalde dagen. 

De topskipas 'Kärnten-Osttirol-Gold' en de vele regionale skipassen en arrangementen met aantrekkelijke extra's, zijn zeer budgetvriendelijke deuropeners voor skiplezier in Karinthië. Om het vakantiebudget te sparen, zijn er afhankelijk van het wintersportgebied onder andere de volgende aanbiedingen: 'Nassfeld Ski surprise', actie 'Schneeflocke', 'Kinderen skiën voor slechts 1 euro per dag', Ski-Thermen-weken en de 'Schneemann-Karte'.

Katschberg

Katschberg

Heidi-Alm Falkert

Heidi-Alm Falkert

Nassfeld

Nassfeld

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Het weer vandaag, 21. August 2018

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy