Kerstmarkten in Karinthië

In de periode voor kerst heerst een hele bijzondere sfeer in Karinthië. In het zonnige zuiden van Oostenrijk kunnen bezoekers genieten van de traditionele kerstmarkten in de steden en aan de meren. Er zijn de afgelopen jaren echter ook veel nieuwe initiatieven ontstaan, die bezoekers op een verrassende en absoluut unieke manier in kerststemming brengt. Ver weg van alle drukte en 'kerststress'.

Advent Katschberg
Michael Stabentheiner; © Kärnten Werbung
Katschberg

Op de berg, op 1.750 meter hoogte

De Katschberger Adventweg nodigt uit voor een sfeervolle winterwandeling op een hoogte van 1.750 meter. Langs de met lampions verlichte, witte route zijn opgeknapte hooischuren te vinden, die ieder een verrassing bieden: een teddybeer-workshop, gezang, een lezing of lekkere warme kop thee. Het beginpunt van de Katschberger Adventweg is wandelend via de zogenaamde 'Wichtelweg' (2,5 km) te bereiken. Of neem, romantisch, de arrenslee. Op een rustig tempo loopt u de adventroute in ongeveer 45 minuten. Vanaf 27 november 2019 geopend.

Bad Kleinkirchheim Bergadvent
Bad Kleinkirchheim Tourismus_Mathias_Praegant
Bad Kleinkirchheim

Midden in de Nockberge

Bad Kleinkirchheim, dat bekend staat om zijn thermen en wereldbekerwedstrijden, ligt midden in de Nockberge. Hier vindt vanaf 29 november 2019 de 'Alpine Thermen-Advent' plaats. Een indrukwekkende zaterdagsmarkt waar lokale kraamhouders uit het gebied tussen de Alpen en Adriatische Zee hun kunstnijverheid, lekkere baksels en culinaire specialiteiten presenteren en verkopen. Andere aanraders: de muzikale adventwandeltochten (elke vrijdag) en voor gezinnen de 'kinder-adventsmis' (‘s zaterdags) en de culinaire 'Familien-Advent' (‘s zondags). Vanaf 29 november 2019.

Woerthersee_Pyramidenkogel_Winter_Gert_Steinthaler_WTG
Gert_Steinthaler_WTG
Pyramidenkogel

Boven de wolken

De uitkijktoren op de Pyramidenkogel lonkt met haar 'Advent boven de wolken'. Het herkenningspunt van de Wörthersee, al van veraf te zien, is maar liefst 100 meter hoog en verlicht de lucht op een heel bijzondere manier. Onderaan de toren bevindt zich een kleine maar fijne kerstmarkt met bijzondere ambachten, producten van lokale boeren en live-muziek. Leuk voor de kinderen is het speciaal ingerichte kersthuis, waar af en toe ook lama's, geiten en ezels op visite komen. Vanaf 22 november 2019.

Winter in Klagenfurt
Franz Gerdl; Kärnten Werbung
Klagenfurt

Kerstsfeer in de steden - Klagenfurt

Ook in de steden zorgt de periode voor kerst voor speciale momenten. De 'Christkindlmarkt' op de Neue Platz in Klagenfurt gaat op 16 november 2019 open en biedt zowel gezelligheid als momenten van bezinning. De ruim 50 kramen met mooie spullen, ambachten, lekkere hapjes en drankjes en bijpassende sfeervolle live-muziek is leuk voor jong en oud. Op de Domplatz en in het Landhaushof zijn nog meer kerst-activiteiten te vinden. Op 23 november 2019 vindt in Klagenfurt trouwens de grootste 'Krampus'-optocht van Oostenrijk plaats.

Eislaufplatz am Rathausplatz in Villach
Michael Stabentheiner; Region Villach
Villach

Villach, 'de stad in het licht'

Niet minder sfeervol en afwisselend is Villach, 'de stad in het licht'. Slenter in de romantisch verlichte oude binnenstad langs de kraampjes met kunstnijverheid en lekkere hapjes. De toren van de parochiekerk lijkt uit de verte wel een gigantische kaars. De 'Villacher Advent' op de Rathausplatz gaat op 15 november 2019 van start. Een ander hoogtepunt is de Perchtenoptocht door de binnenstad op 29 november 2019. Ook heel leuk is de 'Villacher Kunst Advent' in het park van het Parkhotel: een fijne sfeer met heel veel cadeau-ideeën. Tip: maak een winterse boottocht op de Drau met de MS Landskron.

Schlosshotel im Advent in Velden am Wörthersee
Franz Gerdl; Wörthersee Tourismus
Velden

Direct aan het meer – aan de Wörthersee

'Engelenstad' Velden aan de Wörthersee zorgt voor blije kinderen. Het is er één grote zee van glinsterende kerstlampjes en de kleintjes helpen superenthousiast een handje mee in het engelen-postkantoor, de -bakkerij en met engelen knutselen. Ook erg populair zijn de sprookjesachtige boottocht op de Wörthersee, de pony's in het 'Kurpark' en een rit met het boemeltreintje. De verlanglijstjes voor de Kerstman kunnen trouwens vanaf 22 november 2019 per ballon worden verstuurd.

Stiller Advent in Pörtschach
Woerthersee Tourismus
Pörtschach

Behoefte aan bezinning?

Ga dan naar de 'Stille Advent' in Pörtschach. In het kleine huttendorp op de promenade aan het meer is het gezellig druk met folkloregroepen, verenigingen en andere initiatieven. Bewandel het 'lichtpad', een fakkelwandeling naar de levende kerststal rondom het beschermde natuurgebied van het schiereiland Pörtschach. Tip: 'Christkindlschiff' met flessenpost en boottochtje door de sterrenzee (vanaf 22 november 2019). Aan de overkant van de Wörthersee, op het aan de zuidelijke oever gelegen schiereiland Maria Wörth, is ook alles heel sfeervol en ingetogen en geniet iedereen van de romantische 'Kirchenadvent' met een gevarieerd concertprogramma in de bedevaartskerk en houten kraampjes met lekkere hapjes en kunstnijverheid (vanaf 23 november 2019).

Petzen Christkindlmarkt
Petzen Bergbahnen
Petzen

Winterse magie in Zuid-Karinthië

Dit jaar wordt op de 1.700 meter hoge Petzen voor de 12e keer de betoverende kerstmarkt met muziek en traditionele kunstnijverheid georganiseerd. Deze magische winterwereld is makkelijk met de kabelbaan te bereiken, het prachtige uitzicht over Zuid-Karinthië is bij de rit inbegrepen. Nieuw is de 'Andachtsweg', met vier haltes (op zaterdag 7, 14 en 21 december 2019). Ook het eerbiedwaardige Stift Eberndorf ziet er tijdens de advent prachtig uit – tijdens de 'Jauntaler Advent' kunnen bezoekers rekenen op exposities, een engelen-bakkerij, knutselen voor de kids, lekkere hapjes uit de regio en nog meer.

Onze tip: Beleef de adventstijd met de Kärnten Card!

Gert Steinthaler; © Kärnten Werbung
Pyramidenkogel im Advent

Pyramidenkogel

Pyramidenkogel

Franz Gerdl; Kärnten Werbung_Gerdl
Schneeschuhwandern auf der Gerlitzen Alpe

Gerlitzen

Gerlitzen

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Winter Kärnten Card

De besneeuwde bergen verkennen? Of rustig op sneeuwschoenen de witte natuur van Karinthië ontdekken? De Winter Kärnten Card is dan ideaal: de kaart biedt gratis toegang tot de indrukwekkende Pyramidenkogel, het culturele aanbod van de Karinthische musea, tal van kabelbanen en nog veel meer. Van 29 november tot 23 december 2019 is er een speciale 3-daagse adventkaart verkrijgbaar.
Voor meer informatie: www.kaerntencard.at/winter/

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy