Springlevende tradities in december

Door de vele evenementen rond tradities en gebruiken, leer je ook het land en zijn inwoners echt kennen. Wil je echt in de stemming komen voor het kerstfeest? Dat kan absoluut tijdens de advent in Karinthië.

Vooral de Wörthersee biedt een heel bijzondere sfeer. Met boottocht, drijvende adventskrans en traditionele evenementen. In Velden a/d Wörthersee worden kinderen tot 'engeltjes' opgeleid en in Pörtschach geniet je van de aangename warmte van de vuurhaarden en luister je naar liedjes van plaatselijke koren. De op een hoogte van 920 meter gelegen uitkijktoren Pyramidenkogel biedt kerstsfeer boven de wolken: aan de voet van de uitkijktoren bevindt zich een kerstmarkt met verschillende ambachten en veel muziek. De uitkijktoren biedt een fantastisch, panoramisch uitzicht over het winterse merenlandschap. 

Gert Steinthaler; © Kärnten Werbung

Pyramidenkogel

Pyramidenkogel

Woerthersee Tourismus

Pörtschach

Pörtschach

FranzGERDL_KaerntenWerbung

Advent in Velden

Advent in Velden

Franz Gerdl; Franz Gerdl_Kärnten Werbung

Christkindlmarkt in Klagenfurt

Christkindlmarkt in Klagenfurt

De hoogstgelegen kerstmarkt van Oostenrijk is trouwens te vinden op de Petzen in het zuiden van Karinthië – op een hoogte van 1.700 meter. De bezoekers worden rechtstreeks vanaf het dalstation met de gondel naar de kerstmarkt vervoerd. Een heel bijzondere kerstbeleving: op de 'Katschberger Adventweg' staat het oorspronkelijke kerstfeest centraal. Het is een winterse wandelroute zonder kitsch en commercie. De tussenstops bestaan uit prachtig gerenoveerde schuren die allemaal gewijd zijn aan een ander kerstthema.

In Bad Kleinkirchheim dat bekend staat om zijn thermen en wereldbekerwedstrijden, kun je tussen de besneeuwde toppen van de Nockberge rekenen op een heerlijke decembermaand met speciale kunstnijverheid, kerstkoekjes en -gebak, tochten met paard en wagen en activiteiten voor de kids. Een bijzonder mooie plek voor bezinning en om het leven van alledag te vergeten, is Kap 4613 aan de Millstätter See, waar het drijvende kerstterras een blikvanger vormt. Op de kerstmarkten in Villach en Klagenfurt aan de Wörthersee vind je veel Karinthische kunstnijverheid.

De culinaire verwennerijen en sfeervolle concerten zijn bij iedereen in trek. Ook in veel andere plaatsen van Karinthië, zoals Gmünd, St. Veit a/d Glan en Spittal a/d Drau, kun je een heerlijke en bijzondere kerstsfeer opsnuiven.

Traditionele hoogtepunten zijn onder andere de 'Klöckler' in het Gegendtal, de tewaterlating van kerstbomen bij verschillende meren in Karinthië en het 'Sternsingen' in Heiligenblut, een traditie die in 2010 door de UNESCO werd uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. 

Onze tip: Beleef de adventstijd met de Kärnten Card!

Gert Steinthaler; © Kärnten Werbung

Pyramidenkogel

Pyramidenkogel

Franz Gerdl; Kärnten Werbung_Gerdl

Gerlitzen

Gerlitzen

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH

Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Nieuw vanaf winterseizoen 2018/2019: de 'Winter Kärnten Card'. De 'Winter Kärnten Card' biedt gratis toegang bij vele bezienswaardigheden. Geniet bijvoorbeeld van het prachtige Karinthische winterlandschap vanaf de Pyramidenkogel, ontspan in een therme of maak een sneeuwschoenwandeltocht. De advent-kaart is 3 dagen geldig en verkrijgbaar van 30 nov. tot 23 dec. 2018. Hij kost € 29,- voor volwassen en € 16,- voor kinderen geboren in 2004 t/m 2012. Voor kinderen geboren in 2013 of later is de kaart gratis. Voor meer informatie: www.kaerntencard.at  

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy