Bedwing de toppen van de Nockberge trail

De Nockberg trail is de eerste Oostenrijkse trail die het hele jaar kan worden gelopen en online kan worden geboekt. De langeafstandswandeling bestaat uit acht dagetappes en loopt van de Katschberg via de bergen van Innerkrems, de Turracher Höhe, Falkert en Bad Kleinkirchheim tot aan de schitterende Millstätter See. De allround trail voert je door alpine gebied en over de glooiende, groene Nockberge dwars door het UNESCO biosferenpark. 

UNESCO biosferenpark

In 2012 is het ruim 1.500 km² grote gebied rond de Nockberge, dat zich uitstrekt over de deelstaten Karinthië, SalzburgerLand en Steiermark, door UNESCO uitgeroepen tot ‘biosferenpark’. In deze streek met haar miljoenen jaren geschiedenis wordt sinds mensenheugenis veel waarde gehecht aan duurzaamheid en ecologische landbouw, zo getuigen de vele tradities die er met veel zorg en toewijding van generatie op generatie worden overgeleverd. De trail doorkruist dit waardevolle cultuurlandschap.

tip
tip

Met de kabelbaan naar boven

De Nockberge trail is geschikt voor zowel beginnende als ervaren bergwandelaars. Met de kabelbanen kun je makkelijk en snel heel wat hoogtemeters omzeilen. Zo loopt iedereen er blij bij, hier in deze zonnige bergen.

Alpine & meren-wellness

Geniet tussen de (dag)etappes door van de fijne voorzieningen in de comfortabele hotels en geniet er van de gezellige, ontspannen avonden.

In Bad Kleinkirchheim zijn 2 spa’s te vinden: het Thermal Römerbad en de therme St. Kathrein zijn ware oases na een lange, inspannende wandeldag. 

De tussen schilderachtige bergen gelegen Millstätter See belooft 'See- & Bergberührungen®': in Millstatt nodigt het eerste ‘Kärnten Badehaus’ uit voor een uitermate relaxte avond. Nog wat energie over? Stap dan in een roeiboot voor een tochtje naar de zuidelijke oever via de mooiste baaien van het meer. Magisch! 

De Nockberge trail in één oogopslag

Lengte:

128 kilometer

Hoogtemeters:

2.336 Meter

Aantal etappes:

8 (wandeltijd 3 tot 7 uur per dag)

Moeilijkheidsgraad:

Medium

Bijzonderheden:

Glooiende hellingen, genieten en wandelen

Begin-/eindpunt:

Van Katschberg naar de Millstätter See

Meer informatie:

Nockberge Trail

Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH

Kaiser-Franz-Josef-Str. 49
9872 Millstatt am See

+43 4766 3700
info@mbn-tourismus.atwww.millstaettersee.com
www.badkleinkirchheim.atwww.nockberge.at 
 

De beste adressen voor een actieve vakantie in Karinthië zijn onze
'Natur Aktiv' gastheren en -gastvrouwen.

Verhalen uit de regio