Fiets & trein

Wanneer je een fietstocht of fietsvakantie plant in Karinthië, maakt de combinatie van treinen en fietsen het nóg leuker. Of je nu kiest voor een mooie dagtocht langs de verschillende meren of voor een fietsvakantie dwars door Karinthië met eindbestemming Adriatische Zee: eenmaal op het eindpunt reis je heel gemakkelijk met de trein weer terug. En geniet je met het zicht op de bergen nog even na van al die fietsavonturen!

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Micotra-Sprinter

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

UNADJUSTEDNONRAW
Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

Sam Strauss
Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein

Gailtal-Sprinter

ÖBB-routekaart 'Radsprinter Kärnten'

Netzplan Radsprinter Kaernten ÖBB

Micotra-Sprinter

Twee keer per dag rijdt de Micotra-Sprinter heen en weer tussen Villach en Udine. In het weekend ook van en naar Triëst. Daarmee volgt de trein de Alpe Adria Radweg. Bovendien rijden er 's zomers in de weekenden extra treinen van Villach naar Tarvisio. Daar heb je een directe aansluiting op de treinen van Trenitalia. In alle treinen kun je de fiets meenemen.

Tip: plan je reis ruim van te voren via SCOTTY, de reisplanner van de ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) of bel de ÖBB klantenservice (tel. 0043-5-1717.)

Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

De Tauern-Sprinter rijdt - vanaf 30 mei 2x daags - tussen Villach en Mallnitz-Obervellach in het Nationalpark Hohe Tauern. De trein heeft een speciale wagon met plek voor 200 fietsen. In ongeveer een uur reis je heel comfortabel tussen beide steden en stop je alleen in Spittal.

De trein sluit goed aan op treinen uit verschillende dalen en plaatsen in Karinthië, zoals Hermagor, Klagenfurt, Rosenbach en Feldkirchen. Start jouw fietsvakantie in Villach, reis comfortabel naar Mallnitz en fiets vervolgens over goed onderhouden fietsroutes door het Mölltal en Drautal terug naar Villach. Een vakantie die je ook - voordat je terugreist - goed kunt combineren met een wandeltocht in het Nationalpark Hohe Tauern. Tip: ga zeker langs bij het bezoekerscentrum in Mallnitz en kom meer te weten over het nationale park.

Plan je tocht via de reisplanner van Karinthië.

Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

Eén fietsroute, 2 spoorlijnen en 3 landen! Kom deze zomer genieten van een heerlijk relaxte fietstocht door 3 landen. Je vertrekt in Villach en eindigt in het Italiaanse Tarvisio. Via de prachtige Gailradweg (R3) loopt de route min of meer parallel aan de spoorlijn. Dus de trein pakken is ook mogelijk; er is ruimte voor minstens 120 fietsen. Tip voor onderweg: bezichtig de prachtig gerestaureerde kloosterruïne Arnoldstein. Een aanrader!

Tussen Tarvisio en het Sloveense Jesenice fiets je de Sava-fietsroute. Deze route dankt zijn naam aan de langste rivier van Slovenië: de Sava. De brede en fraai aangelegde fietsroute is nagenoeg vlak. Maak onderweg een uitstapje naar de Laghi di Fusine (Fusine meren) en het grensplaatsje Rateče, waar de Sava ontspringt. Liefhebbers van de wintersport kunnen in Planica niet heen om 's werelds meest spectaculaire skischans. Na ruim een uur kom je aan in Kranjska Gora, waar je in een van de vele restaurantjes kunt genieten van verrukkelijke Sloveense specialiteiten.

Daarna is het nog 24 km, overwegend naar beneden, richting Jesenice. Breng een bezoekje aan het oude marktplein Stara Strava. In het museum aan het plein kom je alles te weten over de geschiedenis van de ijzerproductie van de stad. En de terugreis? Die gaat per trein richting Villach. Uiteraard gaan de fietsen mee. De treinen tussen Villach en Tarvisio rijden via de Karawankentunnel 4x per dag. De trein van en naar Jesenice rijdt 4x in het weekend.

Bahn und Rad

Gailtal-Sprinter

De Gailtal-Sprinter route S4 loopt tussen Hermagor en Villach. Ideaal voor fietsers die de Gailtal fietsroute R3 van Kötschach-Mauthen naar Villach wil fietsen. Het startpunt van deze fietsroute is namelijk vlakbij het station van Hermagor.

De Gailtal Radweg is 90 km lang en is heel geschikt voor gezinnen en voor fietsers die in een lekker rustig tempo willen genieten van de mooie omgeving. Via een goed bewegwijzerde route fiets je door het indrukwekkende moeraslandschap Burgermoos naar Untervellach. Onderweg kom je langs de Pressegger See, een van de grotere meren van Karinthië. Vervolgens fiets je door de idyllische uiterwaarden naar Vorderberg en verder langs de rivier de Gail. Verwonder je over het 'Schütt' - puin van een aardverschuiving - aan de voet van de Dobratsch en fiets door richting Villach. Hier wacht de trein retour richting Hermagor.

Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein

Video: Tauern-Sprinter

YouTube Video

The content of YouTube Video would be displayed here. By loading YouTube Video, you accept privacy policy of YouTube Video.

Would you like to accept additional cookies and load external content automatically: open the cookie dialog.

Sites
Bookmark this page