Wielrennen
in Karinthië

Wat Karinthië zo populair maakt onder wielrenners is het milde klimaat en het eindeloos lange wielerseizoen. Hier kun je van maart tot november prachtige, verkeersluwe tochten maken. Van pittige bergritten tot relaxed door de brede dalen met af en toe een klimmetje. Extra bonus: heldere bergmeren om na afloop een verfrissende duik te nemen.

Aan de 'sunny side' van de Alpen in Karinthië vind je ontzettend veel mooie wielerroutes voor elk niveau. Meestal zijn de routes verkeersluw en fiets je vrijwel alleen maar door prachtige natuur. Zo kun je als wielerfanaat in Nationalpark Hohe Tauern flinke bergtoppen beklimmen. Of wat dacht je van een tocht over de Großglockner Hochalpenstraße; de hoogste bergpas van Oostenrijk. Doe je het liever wat rustiger aan, kies dan voor de licht glooiende bergen van de Nockberge. Fietsend door brede dalen kom je dan langs de mooiste bergmeren van de regio. Vooral in hartje zomer nodigen deze warme zwemmeren je uit voor een duik.

Ben je opzoek naar een mooie uitdaging in Karinthië op de racefiets? Ga dan bijvoorbeeld voor de 6-daagse Tour de Kärnten of de ééndaagse Fuga300. Tijdens deze Fuga300 fiets je in 300 kilometer van de indrukwekkende Großglockner bij Heiligenblut via het Alpen-Adria-gebied naar het Italiaanse Grado.

Diese Seite merken

Wielrenroutes in Karinthië

 

Hier in Karinthië, aan de 'sunny side' van de Alpen kun je dankzij het milde klimaat al vanaf maart mooie, gevarieerde wielertochten maken. Bijkomend voordeel is dat het seizoen lekker lang doorloopt tot november. Mogelijkheden genoeg om tijdens je vakantie op de racefiets te stappen; van het beklimmen van een bergtop tot redelijk vlak langs de bergmeren. De gemene deler van alle wielerroutes zijn de verkeersluwe wegen én de prachtige natuur.

Klimmers staan op de pedalen op de Großglockner Hochalpenstraße, Oostenrijks hoogste bergpas. In de lagere bergen van de Nockberge en in de brede dalen kun je het wat rustiger aan doen. Vaak fiets je langs heldere zwemmeren, waar het water 's zomers opwarmt tot wel 28 graden. Wat voor wielrenner je ook bent en hoeveel kilometers je ook wilt maken; Karinthië heeft het allemaal in huis.

Mooiste routes & tochten op een rij

 

Rennrad-Themen
activeren deactiveren