Evenementen

Bookmark this page

Wörthersee autovrij
april 2023

Niet alleen een prima gelegenheid voor activiteiten in de gezonde buitenlucht of een tochtje op de fiets met vrienden, maar ook, om weer eens met volle teugen te genieten van de gastronomie rond de Wörthersee. Tip: 'Biker Village' in Klagenfurt met livemuziek, kinderprogramma, hapjes en drankjes plus een verloting. Vergeet je fietshelm of skatehelm niet!

 Meer lezen

Ossiachersee autovrij
mei 2023

'Ossiacher See autovrij' is, na de autovrije dag aan de Wörthersee, het grootste autovrije evenement van Karinthië. Het parcours is 27 kilometer resp. 42 kilometer lang en loopt rond de Ossiacher See en Feldkirchen. Moe of lui? Neem een van de boten over de Ossiacher See. Vergeet je fiets- of skatehelm niet! 

 Meer lezen

Tour de Kärnten
27 mei - 1 juni 2023

DE etappewedstrijd voor iedereen. Onder het beschermheerschap van voormalig wielerprof Paco (Peter) Wrolich uit Karinthië wordt elk jaar in mei de 'Tour de Kärnten' georganiseerd. De etappewedstrijd voor iedereen wordt naar het voorbeeld van de Tour de France en de Giro d’Italia georganiseerd. De tour is bedoeld voor ambitieuze wielrenners, die hun krachten op 'vlakkere' etappes, bergetappes en paswegen met gelijkgezinden willen meten. Facts: zes dagen, 400 kilometer lengte, ca. 8.800 hoogtemeters, individuele tijdritten en bergklassementen.

 Meer lezen

Fietsmarathon Karinthië
Bad Kleinkirchheim
4 juni 2023

De tijdregistratie vindt dit jaar uitsluitend plaats tijdens de beklimmingen, om hectiek tijdens de beandering van de klim en de afdalingen te voorkomen.

 Meer lezen

Ironman
18 juni 2023

Wat 'Ironman Austria' zo bijzonder maakt, is de speciale band tussen publiek en atleet - een samenspel van enthousiasme en een symbiose van emoties. Circa 3000 atleten uit 60 landen gaan de uitdaging aan. Het gaat om 06.40 uur van start in Klagenfurt bij de circa 22 graden warme Wörthersee, waar de atleten over een afstand van 3,8 kilometer actief van het meer genieten. Daarna volgt de 180,2 kilometer lange fietstocht door het schilderachtige bergen- en merenlandschap van Karinthië (1.680 hoogtemeters). Ter afsluiting volgt dan nog de run rond het meer en door de binnenstad van Klagenfurt. De finish is in de Ironman City in Klagenfurt a/d Wörthersee. 

 Meer lezen

Fuga300
23 - 25 juni 2023

Voor elke wielrenner is 300 km op één dag een mystieke grens. Weinigen hebben dit ooit aan één stuk gereden.

 Meer lezen

lake 2 lake challenge
juni 2023

Op juni 2023 begint het ultieme racefiets avontuur. Je 300 uitdaging! LAKE2LAKE brengt je van de Walchsee naar de Wörthersee. En daar tussen: 306 kilometer in teamverband, de Grossglockner Hochalpenstraße en in totaal 4230 hoogtemeters: verleg je grenzen en sluit je aan bij de club van 300. Wij zorgen voor een spannende route, topservice en een zorgeloos all inclusive arrangement. 

 Meer lezen

Nassfeld Mountain Bike Peak
juli 2023

De KTM Mountain Bike Challenge 2022 heeft een nieuwe locatie: het Nassfeld. De MTB-race is 60 kilometer lang, bevat 2.450 hoogtemeters en gaat meerdere landsgrenzen over. Deelnemers krijgen tijdens de race, dankzij het afwisselende terrein en indrukwekkende berglandschap, een goed beeld van de BIKE World Nassfeld. Of je nou als eerste of laatste finisht, na een dag racen is het er een groot feest. Daarnaast is de Nassfeld Pramollo HERO een van de top MTB-evenementen in de regio.

 Meer lezen

Internationale Alpe Adria Tour
12 - 15 augustus 2023

De internationale Alpe Adria-tour is het grootste wielerevenement voor junioren in Oostenrijk en vindt plaats rondom Klagenfurt. De tocht bestaat uit vier etappes en eindigt op de ring van Klagenfurt. Jongeren uit meer dan 13 landen gaan in de categorie U13-junioren vier dagen lang de strijd met elkaar aan in onder andere een bergetappe en individuele tijdrit.

 Meer lezen

Trail- en testdagen Weissensee
september 2023

Ben jij een echte fietser? Kom dan zeker naar de trail- en testdagen aan de Weissensee, met zeer afwisselend programma. Hier kunnen nieuwe fietsen worden getest, helpen professionals met het verbeteren  van je techniek en kun je de trails rondom de Weissensee ontdekken.

 Meer lezen

JEROBOAM 300
Austria Gravel Challeng
september 2023

Voor gravel- en mountainbikers: de wereldwijde Gravel Bike Serie JEROBOAM telt in Karinthië drie routes variërend van 75 tot 300 kilometer. Je fietst over adembenemende paden en geniet van slow food en zelf gebrouwen bier rondom de Wörthersee en Villach. De echte fanatiekelingen maken ook de legendarische 300 km lange meren-lus over bergpassen en alpenweides, en door de prachtige natuur in het ruige grensgebied van Slovenië, Italië en Karinthië.

 Meer lezen