Fietsevenementen

Sites
Bookmark this page

Ironman
16 juni 2024

Wat 'Ironman Austria' zo bijzonder maakt, is de speciale band tussen het publiek en de atleten: enthousiasme en emoties komen tijdens dit jaarlijks event mooi samen. Circa 3.000 atleten uit maar liefst 60 landen gaan hier in Karinthië de uitdaging aan. Het evenement gaat om 06:40 uur van start in Klagenfurt, waar de triatleten een afstand van 3,8 km in de heerlijk warme Wörthersee zullen afleggen. Daarna volgt een 180,2 km lange fietstocht door Karinthië, waarbij 1.680 hoogtemeters overbrugt moeten worden. Tot slot wisselen de atleten hun fiets in voor hardloopschoenen om een marathon van ruim 42 km langs de Wörthersee en door Klagenfurt te lopen. Uiteindelijk komen de sporters in de 'Ironman City' over de finish. Wat een prestatie!

 meer lezen

Fuga300
14 - 16 juni 2024

Voor elke wielrenner is 300 km op één dag een heroïsche grens. Om dat aan één stuk te rijden – met flink wat hoogtemeters – is een behoorlijke uitdaging. Test je wielerconditie in deze prachtige regio tussen de Alpen en de Adriatische Zee. Je start aan de voet van de Großglockner, vanaf de Hochtor op zo’n 2.500 meter. Daarna fiets je dwars door Karinthië richting het Sočadal in Slovenië en het Italiaanse Friuli. Daarna gaat het grotendeels bergaf richting Grado aan de Adriatische Zee.

 meer lezen

LAKE2LAKE challange
23 juni 2024

Op 23 juni 2024 start jouw ultieme fietsavontuur! Tijdens dit sportieve evenement fiets je over een afstand van 306 kilometer, in teamverband, van de Walchsee naar de Wörthersee. De route loopt onder andere over de 'Großglockner Hochalpenstraße' en in totaal overbrug je maar liefst 4.230 hoogtemeters. Zin om je grenzen te verleggen? Sluit je dan aan bij de 'club van 300'! Een uitdagende route en topservice van begin tot eind is gegarandeerd. 

 meer lezen

Internationale Alpe Adria Tour
14 - 18 augustus 2024

De internationale Alpe Adria-tour is het grootste wielerevenement voor junioren in Oostenrijk. De tocht bestaat uit vier etappes en vindt plaats rondom Klagenfurt. Jongeren uit meer dan 13 landen gaan in de categorie U13-junioren vier dagen lang de strijd met elkaar aan in onder andere een bergetappe en individuele tijdrit.

 meer lezen

JEROBOAM 300
Austria Gravel Challenge
26 - 28 september 2024

Aanrader voor gravel- en mountainbikers: de Gravel Bike Serie JEROBOAM telt in Karinthië drie routes, variërend van 75 tot 300 km. Je fietst over mooie fietspaden en geniet van Slow Food én zelf gebrouwen bier rondom de Wörthersee en Villach. Voor de echte fanatiekelingen is er ook een legendarische 300 km lange meren-fietsroute op de grens van Karinthië, Slovenië en Italië.

 meer lezen

Wörthersee autovrij
april 2025

De perfecte dag om lekker met het gezin naar buiten te gaan of met vrienden een tochtje op de fiets te maken. Om daarna neer te strijken op een zonnig terras aan de Wörthersee. Tip: 'Biker Village' in Klagenfurt met livemuziek, activiteitenprogramma voor kinderen, hapjes en drankjes én een loterij. Vergeet je fietshelm of skatehelm niet!

 meer lezen

Ossiacher See autovrij
april 2025

'Ossiacher See autovrij' is, na de autovrije dag aan de Wörthersee, het grootste autovrije evenement van Karinthië. Je hebt de keuze uit een parcours van 27 kilometer of 42 kilometer lang, die rond de Ossiacher See en Feldkirchen loopt. Moe of geen zin meer? Stap dan op een van de boten op de Ossiacher See. Vergeet je fiets- of skatehelm niet! 

 meer lezen

Fietsmarathon Karinthië
1 juni 2025

Sportief evenement in Bad Kleinkirchheim, waarbij er dit jaar alleen tijdregistratie tijdens de beklimmingen plaatsvindt. Op die manier wordt geprobeerd om hectiek en drukte in aanloop naar de beklimmingen en tijdens de afdalingen zo goed mogelijk te voorkomen. 

 meer lezen