In Karinthië wemelt het van de culturele schatten en schitterende landschappen. Maar tijdens een 'gewone' wandeling door de stad of een autorit van a naar b zie je daar nog niet de helft van. Stap daarom op de fiets en boek een georganiseerde fietstocht met lokale gids. Je komt op onontdekte plekken en leert onderweg van alles over de omgeving, zowel op als buiten de gebaande paden.

Zo kun je tijdens de fietstocht niet alleen kastelen, paleizen en kerken bezoeken, maar ook boerderijen, bedrijven en kunstgalerieën. Al fietsend door idyllische landschappen, langs rivieren en door geurige bossen, hoef je je nergens zorgen over te maken. Het gaat namelijk niet om de sportieve prestatie, maar om een ontspannen fietstocht met een gezellige groep. Je sluit de dag af met een gezamenlijk diner.

In de zomer worden er wekelijks 3 verschillende fietstochten georganiseerd, bijvoorbeeld langs de kastelen en burchten in de regio Mittelkärnten. Voor de liefhebbers worden er ook speciale thema-fietsroutes aangeboden. Of wat dacht je van een Geocaching tour? Ook individuele fietstochten met gids zijn trouwens mogelijk. 

Informatie & contact:

RadKULTUR Delsnig
Carmen Delsnig
Hisctoricus en gediplomeerd gids
Dr. Franz-Reinprecht-Weg 3/2
9020 Klagenfurt am Wörthersee
Tel. +43 664 91 180 91
cdelsnig@gmail.com