Op de gravelbike - een mountainbike en racefiets in één – kun je zowel op asfalt als op gravel lekker doorfietsen. Een fiets die ook prima zijn weg vindt op grind, gras, zand en bospaden. Praktisch gezien dus de perfecte fiets om heel Karinthië mee te verkennen.

De Wörthersee mag zichzelf de eerste gravelbikeregio van Karinthië noemen. Met flink wat gevarieerde gravelroutes, passende accommodaties en de service die je onderweg nodig hebt, is dit de perfect Gravelbike scene. En heel fijn: de routes en gravelbike paden brengen je naar bijzondere 'Lost Places'...

De gravelbike-community aan de Wörthersee heeft een lijst met routes samengesteld, die absoluut de moeite waard zijn. Stop onderweg ook zeker bij de 'Lost Places', om meer te weten te komen over de omgeving of een paar mooie foto's te maken. We willen hierbij wel benadrukken dat we met deze 'Lost Places' alleen spannende verhalen en bijzondere plekken onder de aandacht willen brengen, die anders misschien vergeten zouden worden. Dus respecteer privé-eigendommen en verbodsborden langs de route.

Als algemene regel geldt dat de 'Lost Places' niet betreden mogen worden, omdat ze niet beveiligd zijn en er bij ongelukken geen aansprakelijkheid erkend wordt. De historische muren, tunnels en natuurmonumenten zijn niet toegankelijk voor bezoekers, dus bewonder ze vanaf een afstandje! Ook niet onbelangrijk: zorg tijdens je fietstocht op de gravelbike voor een geschikte fietsuitrusting en een mobiele telefoon voor noodgevallen - en natuurlijk voor foto's!