Panorama trail Zuidelijke Alpen - Een grenzeloos bergavontuur, ontdek de zonnige kant

De Panorama trail Zuidelijke Alpen: 20 dagetappes, 286 kilometer en 17.700 meter hoogteverschil. Deze langeafstandswandeling start in Thörl-Maglern, aan de Italiaanse grens. Je loopt in oostelijke richting via de Wurzenpass, langs de majestueuze Mittagskogel naar de Hochstuhl. Vervolgens daal je af naar het sprookjesachtige Bodental en de Tscheppaschlucht. Het is een wandeling naar indrukwekkende noordwanden en bijzondere uitkijkpunten, met een ‘uitstapje’ verder naar het Zuiden, naar Slovenië, en langs de glooiende alpenwieden van de Saualpe naar het hoogste punt, de Zirbitzkogel. De afwisselende etappes langs imposante kalksteenrotsen en groene alpenweiden bieden een fantastisch uitzicht op de Steiner Alpen, de Julische Alpen en de hoofdkam van de Alpen.

Het hart van de Karawanken

Etappes 10 t/m 14 vormen de kern van de Panorama trail Zuidelijke Alpen. Beginnend bij de Eisenkappler Hütte loopt de route onder de Hochobir naar Bad Eisenkappel. Geniet onderweg van de schilderachtige bossen, groene alpenweiden en het prachtige uitzicht. De route slingert langs het turkooisblauwe water van de Kupitzklamm en de mysterieuze Potocnik-grot naar het oostelijkste stuk van de Karawanken. Vanaf de imposante bergkam loop je geleidelijk naar beneden, naar het mooie Jauntal. Daar dompel je je in het Werner Berg Museum onder in de cultuur van Zuid-Karinthië.

Bergen vol geschiedenis

Je komt hier voortdurend in aanraking met de meertaligheid van de bevolking en de verhalen over dit vroegere grensgebied met Joegoslavië. Maar het is niet alleen de geschiedenis van de culturen op het kruispunt van Friuli, Slovenië en Karinthië die de regio zo boeiend maakt. Ook het mijnbouwverleden kom je hier overal tegen. Rustieke berghutten en unieke herbergen verwelkomen passerende wandelaars hartelijk en serveren de lekkerste Alpen-Adriatische regionale specialiteiten.

Ervaringen in het Zuiden die je voor altijd bijblijven

De Panorama trail Zuidelijke Alpen kan in zijn geheel, in delen maar natuurlijk ook per afzonderlijke etappe worden gelopen. Met behulp van de ‘trail angels’, het officiële informatie- en boekingscentrum, richt je het wandelschema en de route naar eigen wens in. Hier, ver van de gebaande paden vind je rust, energie en het gevoel van vrijheid. Het is een reis door een grensregio vol culturele historie, waar je dagelijks interessante en verrassende ontdekkingen doet en mooie ontmoetingen hebt, die je nog lang bij zullen blijven.

De Panorama trail Zuidelijke Alpen in één oogopslag

Lengte:

286 kilometer

Hoogtemeters:

17.700 meter hoogteverschil, hoogste punt: 2.389 meter

Aantal etappes:

20 (wandeltijd 2,5 tot 7 uur per dag)

Moeilijkheidsgraad:

Gemakkelijk tot moeilijk (wisselt per etappe)

Bijzonderheden:

Een zonnige langeafstandswandeling, grenzeloos wandelen tussen Karinthië, Oostenrijk en Slovenië

Begin-/eindpunt:

Van Thörl-Maglern naar de Zirbitzkogel

Meer informatie:

Panoramaweg Suedalpen

Tourismusregion Klopeiner See – Südkärnten – Lavanttal

KSL Tourismus Marketing GmbH
Schulstraße 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See

+43 42 39 2222
info@suedkaernten.at
www.suedkaernten.at/

De beste adressen voor een actieve vakantie in Karinthië zijn onze
'Natur Aktiv' gastheren en -gastvrouwen.