Onbezorgde gezinsvakantie in Karinthië:

Samen met de kinderen, zelf ook weer even kind zijn:

Verstoppertje spelen in een grote hooiberg of door vriendelijke bergen wandelen. De zonsondergang bewonderen of genieten van een spontane picknick aan een meer.

Edward Gröger; © Kärnten Werbung

Afritzer See

Afritzer See

EdwardGroeger_KaerntenWerbung

Steenbokken en marmotten in de vrije natuur observeren of gewoon - ogen dicht - van een steiger in een warm meer springen. Allemaal ideeën die een glimlach op je gezicht toveren en die je misschien aan je eigen jeugd doen denken: samen met papa en mama leuke dingen beleven, de natuur van heel dichtbij beleven, de wereld op z'n kop zetten en een gevoel van vrijheid ervaren, dat nooit meer weggaat. En dat is precies waar het tijdens een gezinsvakantie in Karinthië om draait. 

In het zonnige zuiden van Oostenrijk, midden in een ongerepte natuur met drinkwaterzuivere zwemmeren en heel veel bergen - van zacht glooiende Nockberge tot en met schilderachtige drieduizenders. De gezinsvriendelijke gastheren en gastvrouwen richten zich met hun accommodaties helemaal op de behoeftes van de grote en kleine gasten. Van gemoedelijke pensionnetjes, vakanties op de boerderij tot en met gecertificeerde gezinshotels.

Tijdens een gezinsvakantie in Karinthië ervaar je het motto 'Voor levensgenieters' met alle zintuigen. Centraal staat: samen beleven en genieten. De combinatie van bergen, tal van warme zwemmeren en bovengemiddeld veel zonuren, biedt heel veel mogelijkheden, waarbij groot en klein het helemaal naar hun zin hebben. 

En dat kan bijvoorbeeld tijdens een vakantie aan een meer, maar ook tijdens het wandelen, fietsen, golfen of genieten van wellness. Het motto luidt hier overal: 'ongedwongen van het leven genieten'. Een aangename afwisseling van het leven van alledag, dat meestal bol staat van steeds meer dynamiek, digitalisering en onzekerheid.

Tijdens de vakantie gelden er andere regels en dat zorgt nu precies voor gevoelens van geluk. Hier kun je weer eens wat nieuws ondernemen: met een roeiboot het meer op, met een kano over een ongerepte rivier glijden, op een boerderij zien hoe de koeien worden gemolken en hoe boter wordt gemaakt, je evenwicht proberen te bewaren tijdens het stand up paddling, in een boom klimmen of in een glasheldere beek met vissen stappen. Over vissen gesproken: zelf al eens een vis gevangen? Mogelijkheden daartoe zijn er in Karinthië genoeg – bijvoorbeeld tijdens het 'alpine vissen' in de Möll. Ontmoetingen met dieren kunnen in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk heel afwisselend zijn. Hier zie je bijvoorbeeld ook apen, adelaars, gemzen, steenbokken, marmotten en vlinders.

Edward_Groeger_Kaernten_Werbung

Stand-up paddling

Stand-up paddling

Sam Strauss; © Kärnten Werbung

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

Hoe worden boter en kaas gemaakt? Waarom is de kruim van het brood soms knapperig en soms zeer zacht? Hoe lang duurt het voordat je van appels heerlijke appelsap kunt maken? Met welke kruiden kun je een lekkere kruidenboter maken? Waar komt honing vandaan? Vragen en nog eens vragen! 

Tijdens een vakantie in Karinthië worden ze allemaal beantwoord. Bijvoorbeeld in kruidendorp Irschen, tijdens het honingfeest in Hermagor, bij het broodbakken in het Lesachtal, tijdens het oogsten van de appels in het Lavanttal of in de kaasmakerij op de Tressdorfer Alm bij Hermagor. Met alle zintuigen weer even kind zijn.

De talloze bezienswaardigheden in Karinthië maken een gezinsvakantie hier nog eens extra leuk. Met de Kärnten Card kun je gratis gebruikmaken van ruim 100 van deze attracties en bezienswaardigheden. Inbegrepen zijn o.a. boottochten, bergbanen, musea, recreatiebaden, panoramawegen en dierentuinen.

Last but not least: wie tijdens zijn vakantie in Karinthië ook nog iets spannends wil beleven, kan bijvoorbeeld abseilen vanaf de hoogste houten uitkijktoren ter wereld op de Pyramidenkogel. Na te hebben genoten van een prachtig panoramisch uitzicht op een hoogte van 75 meter over heel Karinthië, kun je trouwens ook via een overdekte glijbaan of met de lift naar beneden.

www.kaerntencard.at 

Het weer vandaag, 17. June 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy