Rustig genieten in 's werelds 1e Slow Food Travel Destination

In het Karinthische Gailtal en Lesachtal vind je de 1e Slow Food Travel Destination ter wereld. Producten de tijd geven en zorgzaam omgaan met de natuur en haar waardevolle grondstoffen - dat is de boodschap die de hartelijke gastheren, gastvrouwen en producenten middels de unieke Slow Food Travel belevingen heel oorspronkelijk willen overbrengen op de bezoekers.

Een bezoek aan de Slow Food producenten in 's werelds 1e Slow Food Travel Destination in het Karinthische Gailtal en Lesachtal is een reis naar oude tradities en eerlijke ambachten. Hier is men zich bewust van het essentiële en oorspronkelijke en heeft men groot respect voor alles wat Moeder Natuur de vruchtbare grond in het dal en op de schilderachtige almen van de Gailtaler en Karnische Alpen heeft gegeven. 

Het met veel aandacht laten groeien en bloeien van deze natuurschatten en ze vervolgens tot in de gouden herfst zorgvuldig te oogsten - dat is een kunst die hier al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Stuk voor stuk momenten, die voor het eerst van begin tot eind in de vorm van verschillende Slow Food Travel belevingen te volgen zijn. 

Duik met belevingsprogramma's in de Slow Food wereld

Hier maak je kennis met het Zuiden en zijn gastheren en gastvrouwen. Hier mag je bij hun werkzaamheden over de schouders meekijken en heel graag zelfs een handje meehelpen. Bijvoorbeeld bij het bakken van het echte Lesachtaler brood of bij het op smaak brengen van de verrukkelijke Gailtaler spek in Hermagor, bij het bier brouwen of tijdens een kookseminar in het verwenatelier van Sissy en Stefanie Sonnleitner in Kötschach-Mauthen. In St. Daniel kunnen geïnteresseerde bezoekers dankzij de Karinthische noedel-workshop van Ingeborg en Gudrun Daberer kennismaken met de kunst van het 'Krendeln'. Maar je kunt ook samen met de 'ambassadeur van het genieten' Herwig Ertl je eigen favoriete Slow Food gerecht maken. En zo ervaar je, welke oude geheimen achter menig fornuis schuilgaan. En zo proef je, hoe intens de verse kruiden van de weidse almen hun aroma aan de gerechten geven. En zo zie je, hoe ze hier van biologische grasmelk verrukkelijke kaas maken. De oorsprong van waardevolle levensmiddelen ontdekken en het zorgvuldig omgaan met resources - dat zijn zaken die men de gasten van de Slow Food Travel programma's en workshops wil overbrengen. 

Alle programma's, meer informatie en details zijn te vinden op:
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy