Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Weissensee Information
11-Städte-Tour Weissensee

Weissensee Information
11-Städte-Tour am Weissensee

Weissensee Information
11-Städte-Tour Weissensee

Weissensee Information
11-Städte-Tour am Weissensee

Op de Weissensee vindt het grootste schaatsevenement ter wereld plaats. Maar liefst 5.000 Nederlanders vertrekken dan naar het zuiden van Oostenrijk om daar tijdens de alternatieve Elfstedentocht om de eer te strijden. Er worden diverse wedstrijden over verschillende afstanden gereden met als koningsdiscipline de 200 km lange 'Elfstedentocht'. De oorspronkelijke Elfstedentocht brengt de deelnemers langs elf plaatsen in Friesland. De meest recente tocht werd in 1997 gereden. Omdat de kwaliteit en dikte van het ijs de afgelopen jaren onvoldoende was om de 'tocht der tochten' in Friesland te houden, werd er naar een alternatief gezocht.

En die is met de Weissensee - 's winters de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa - ook gevonden. Dit jaar wordt het evenement al voor de 32e keer georganiseerd. Een ervaren team onder leiding van ijsmeester Norbert Jank is verantwoordelijk voor het dagelijks spiegelglad prepareren van het ijs.
Data: 18 januari tot 1 februari 2020.

www.weissensee.nl

Meer lezen...

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee https://www.weissensee.nl/

Transfers vanaf luchthaven Klagenfurt naar de Weissensee https://www.weissensee.com/en/airportshuttle/

Het weer vandaag, 23. January 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy